Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Soud zpřísnil trest inspektorovi ČOI, který při kontrole napadl vietnamského obchodníka

Inspektor ČOI, který loni v Jindřichově Hradci napadl vietnamského obchodníka, odešel od soudu s přísnějším trestem. Za výtržnictví, poškození cizí věci, a nově také ublížení na zdraví, dostal od soudu pokutu 35 tisíc korun. Původně mu soud uložil pokutu o deset tisíc menší. Kromě toho inspekce ukončila s mužem pracovní poměr.

O případu informovala Mladá fronta Dnes (MfD). Inspektor měl podle obžaloby udeřit při kontrole vietnamského syna majitelů provozovny Šon Chunga. Ten se po incidentu dva týdny léčil s pohmožděnou krční páteří. „Hned po incidentu jsem žádné potíže nevnímal, ale po dvou dnech jsem zaznamenal drobné závratě a pískalo mi v uchu. A bolela mě krční páteř,“ uvedl pro MfD Chung.

K incidentu mělo dojít loni v dubnu, kdy inspekce kontrolovala provozovnu Viet-Ňam v Jindřichově Hradci. Na místě byla zjištěna drobná pochybení, za která uložila ČOI provozovatelům pokutu. Napadený měl v celé situaci figurovat jako překladatel. 

Podle svědků se měl inspektor chovat arogantně a na napadeného pokřikovat: „Uklidni se, ty žlutej vietnamčíku, zalez!“. Poté se mu měl snažit vytrhnout mobilní telefon, na který si Chung vše natáčel, při tom ho udeřil a Chung upadl na zem a zranil se. Obžalovaný vinu u soudu popřel a uvedl, že mu Chung vyhrožoval.

Zpřísněný trest a ztráta práce

Po zahájení řízení postavila Česká obchodní inspekce obžalovaného mimo službu. „V okamžiku, kdy rozhodnutí nabylo právní moci, jsme s ním rozvázali pracovní poměr," řekla pro MfD ředitelka inspektorátu ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu Martina Střihavková.

Původní trest v podobě 25 tisícové pokuty za výtržnictví a poškození cizí věci soud zpřísnil na pokutu 35 tisíc korun a do prohřešků přidal ještě ublížení na zdraví.

„Za celou rodinu děkujeme všem, kteří nás podporovali během kauzy. Českobudějovický soud rozhodl o vině obžalovaného ve všech bodech obžaloby, a tím je celá tato nepříjemná situace konečně úspěšně za námi. Máme z toho velkou radost a těší nás, že slušné chování zvítězilo,“ napsal k incidentu Šon Chung na Facebooku.

Foto pixabay.com

Štítky ČOI, inspektor, napadení, vietnamský prodejce, Šon Chung, Jindřichův Hradec, Česká obchodní inspekce, Mladá fronta DNES, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud zpřísnil trest inspektorovi ČOI, který při kontrole napadl vietnamského obchodníka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.