Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilá matka ležela v parku, o kus dál plakal její šestiletý syn

Téměř dvě a půl promile nadýchala žena, která včera vyrazila se svým synem do Stromovky. Zatímco opilá matka spala, chlapec byl na dětském hřišti a plakal. Návštěvníci parku proto na místo zavolali strážníky městské policie. Opilou ženu a dítě si nakonec odvedl otec chlapce. Případem se dál bude zabývat sociálka.

Opravdu nepochopitelně se zachovala žena, která včera v odpoledních hodinách vzala svého syna na dětské hřiště do Stromovky. Návštěvníci parku si ale po nějaké chvíli všimli, že chlapec je na hřišti sám a pláče. Jak se později ukázalo, jeho matka byla nedaleko. Nebyla ale ve stavu, kdy by se o něj mohla postarat – byla opilá a spala. 

Na místo byla proto přivolána hlídka strážníků městské policie, která ji probudila a dala dýchnout. „Pětačtyřicetiletá žena se snažila průběh dechové zkoušky neustále narušovat. Nakonec ale nadýchala 2,46 promile alkoholu. Strážníci se ženy zeptali na její blízké příbuzné, kteří by se o šestiletého syna mohli postarat do odeznění její intoxikace,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková

Hlídka se několikrát snažila dovolat jejímu manželovi. Všechny pokusy ale byly marné. Na místo proto dorazila pracovnice ze sociálky. K ženě se mezitím přihlásil muž, který se označil za otce dítěte. „Za přítomnosti sociální pracovnice si muž svou ženu i syna převzal do své péče. Zároveň byl poučen o tom, že případem se bude dále zabývat oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky alkohol, dítě, sociálka, České Budějovice, městská policie, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá matka ležela v parku, o kus dál plakal její šestiletý syn  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.