Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Strakonicku se srazil vlak s osobním autem. Pro řidiče auta letěl vrtulník

Krátce po desáté hodině dopoledne došlo v obci Mačkov na Strakonicku k vážné dopravní nehodě. Na železničním přejezdu se srazil vlak s osobním autem. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Provoz na trati je podle policie zastaven.

K nehodě došlo po desáté hodině v obci Mačkov na Strakonicku. „Čtyřiašedesátiletý řidič pravděpodobně nerespektoval výstražné a zvukové znamení na železničním přejezdu v obci Mačkov a vjel na přejezd v době, kdy z jeho levé strany přijížděl vlak. Strojvůdce již nemohl včas zabránit střetu. Po nárazu bylo vozidlo tlačeno několik metrů od přejezdu,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Řidič vozu utrpěl při nehodě těžká zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice. V autě jel sám. Ve vlaku cestovalo zhruba dest lidí, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Provoz na trati byl obnoven po jedné hodině odpoledne. Podle prvních odhadů byla škoda, která při nehodě vznikla, vyčíslena na 650 tisíc korun.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce, Polcie ČR

Štítky nehoda, krimi, vlak, okres Strakonice, Mačkov, havárie, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Asi evoluce.. Příroda sama eliminuje nejslabší jedince.. Tenhle zřejmě neměl nikdy dostat papíry.. Přejezd značen, je v obci, vlaky zde nejezdí rychle.. Jedině že si neumyl sklo a neviděl.. Ale to je též jen a jen jeho vina.. Celkem je mi líto strojvedoucich a lidi ve vlaku.. A to všeobecně..

Čtvrtek, 30. července 2020, 15:15Odpovědět

Na Strakonicku se srazil vlak s osobním autem. Pro řidiče auta letěl vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.