Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Důvěřivost se ženě nevyplatila. Falešný důstojník ji obral o více než 80 tisíc korun

Z podvodu je nyní podezřelý osmapadesátiletý muž, který se vydával za armádního důstojníka. Pod smyšlenou historkou vylákal v první polovině letošního roku z důvěřivé ženy více jak osmdesát tisíc korun. Pokus získat další peníze mu nevyšel, když žena vše nahlásila policii. Prachatičtí kriminalisté v pátek zmíněnému muži předali usnesení o zahájení trestního stíhání.

Celý případ se odehrál na jihu Čech už v dubnu letošního roku. „Muž oklamal o pár let mladší ženu, kdy jí pod záminkou lepšího života tvrdil, že je vysoce postavený armádní důstojník s vyšším příjmem a pod příslibem sňatku a přestěhování se do blízkého zahraničí na šlechtický objekt, na ní vylákal více jak 80 tisíc korun,“ shrnul mluvčí policie Milan Bajcura.

Muž narazil až poté, co žádal od ženy další peníze. „Neobvyklý případ se dostal až k šetření policistů, kteří po provedení všech neodkladných úkonů ve věci zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V pátek zmíněnému muži předali usnesení o zahájení trestního stíhání. To je vedeno na svobodě,“ uzavřel Bajcura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto army.cz

Štítky Prachatice, Policie ČR, Milan Bajcura, důstojník, podvod, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivost se ženě nevyplatila. Falešný důstojník ji obral o více než 80 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.