Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cizinec převážel v dodávce čtvrt tuny neznámého masa. Teď mu hrozí vysoká pokuta

Čtvrt tuny drůbeže a masa neznámého původu v nákladním prostoru dodávky odhalili inspektoři Státní veterinární správy v Blatné na jihu Čech. Cizinci, který automobil řídil, teď hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun. Inspektoři celý náklad znehodnotili obarvením, aby nemohl být dále použit.

„Dodávka ve zcela nevhodných hygienických podmínkách převážela téměř 250 kilogramů drůbeže a masa neznámého původů.  Na ložné ploše auta se nacházelo téměř čtyřicet nedostatečně uzavřených plastových pytlů a v nich opracovaná drůbež o celkové váze 228 kilogramů,“ shrnul mluvčí inspekce Petr Vorlíček.

Drůbež byla bez peří, s hlavou a běháky, většina kusů silně vyhublá. „Ve vozidle se nacházela také přepravka s patnácti kilogramy nebaleného hovězího a vepřového masa. Ložná plocha auta byla silně znečištěná a částečně poškozená,“ dodal Vorlíček.

Všechno maso se navíc nacházelo v prostoru, který nebyl chlazen. Řidič navíc na vyžádání nepředložil doklady o původu nákladu. Proto mu nyní hrozí vysoká pokuta.

V kraji se podobný případ stal naposledy loni v listopadu. Tehdy veterináři s celníky odhalili v Suchdole nad Lužnicí dodávku, ve které přepravoval cizinec v nevhodných podmínkách zhruba 200 kilogramů potravin z pražské vietnamské tržnice SAPA.

Ohodnoť článek

Foto SVS

Štítky SVS, Blatná, Petr Vorlíček, maso, přeprava, Česko, Sapa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec převážel v dodávce čtvrt tuny neznámého masa. Teď mu hrozí vysoká pokuta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.