Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík z Budějc chtěl spáchat sebevraždu v přímém přenosu na sociální síti. Život mu zachránil sledující

Pohotová reakce uživatele jedné ze sociálních sítí zachránila v úterý v noci život zoufalému muži, který se rozhodl spáchat sebevraždu. Ukončit život se rozhodl v přímém přenosu. Jeden ze sledujících však okamžitě kontaktoval policisty, kteří našli muže v bytě ve vážném stavu.

„Policisté apelují na veřejnost. Všímejte si okolí i ve virtuálním prostředí. Nepodceňujte takovéto informace, nesledujte slepě co se z videí vyvine, ale reagujte. Díky mladíkovi, oznamovateli se policistům podařilo zabránit muži v jeho úmyslu,“ shrnula mluvčí policie Lenka Krausová.

Policisté se o plánu zoufalého muže dozvěděli kolem půl jedné v noci, když je na stream na sociální síti upozornil jeden ze sledujících. Ten policistům nahlásil, že sleduje svého známého, který ve videu oznámil, že chce spáchat sebevraždu. „U sebe měl nůž, který po chvíli vyměnil za sklo a začal se řezat v oblasti rukou. Oznamovatel reagoval perfektně, neváhal, nečekal, co se z vysílání dále vyvine a volal na 158, kde operačnímu řekl, kde muž bydlí,“ dodala mluvčí.

Policisté okamžitě vyrazili na jeho adresu. „Hlídkaři byli na místě oznámení do pár minut. Mladý muž nereagoval na bouchání dveří, a tak se policisté rozhodli pro násilný vstup do obydlí. Z oznámení bylo jasné, že jde o zdraví a život. A také šlo, muže našli s poraněními na obou rukách a následně ho předali přivolaným záchranářům, kteří ho odvezli k dalšímu ošetření. Muž byl pod vlivem alkoholu a za jeho jednáním stojí pravděpodobně rozchod s dívkou,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky České Budějovice, sebevražda, sociální sítě, přenost, Policie ČR, sociální síť, Lenka Koloušková, přímý přenos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Neuberg

kamarád :(((

Čtvrtek, 4. února 2021, 22:29Odpovědět

Mladík z Budějc chtěl spáchat sebevraždu v přímém přenosu na sociální síti. Život mu zachránil sledující  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.