Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli rozchodu chtěl mladík spáchat sebevraždu. Rozmluvili mu to strážníci s jeho kamarádem

Další případ, ve kterém si chtěl mladý muž sáhnout na život kvůli nepovedenému vztahu, řešili jihočeští policisté na začátku tohoto týdne. Devatenáctiletý mladík z Českých Budějovic se svěřil svému kamarádovi, že chce spáchat sebevraždu. Mladík naštěstí přistoupil na schůzku, během které se podařilo mu vše rozmluvit.

Své úmysly sdělil devatenáctiletý mladík svému kamarádovi během telefonického rozhovoru. Důvodem měl být rozchod s jeho partnerkou. „Po vzájemném rozhovoru se oba muži měli sejít na Pražském předměstí. Mezitím však muž přestal reagovat na další telefonáty,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

V tu dobu už na místo mířila městská policie, které celý případ oznámil kamarád zoufalého muže. Hlídky začaly ihned pátrat v místech, kde se měli oba muži sejít. Během několika desítek minut se ho naštěstí podařilo najít v Průběžné ulici. 

„Úmysl vzít si život mu poté s pomocí jeho přítele i přivolaných policistů rozmluvili. Devatenáctiletého muže si převzal do péče jeho přítel, díky němuž se podařilo mladého muže včas nalézt," dodala Školková.

Během února jde o několikátý případ pokusu o sebevraždu, který policisté řešili. Na začátku února zasahovali u mladíka, který si chtěl vzít život v živém vysílání na sociální síti. I tady byl důvodem pravděpodobně rozchod s dívkou. Díky pohotové reakci jednoho ze sledujících, který zalarmoval policii, se však mladého muže podařilo zachránit. Oznamovatele včera osobně ocenil policejní ředitel.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky městská policie, krimi, sebevrah, sebevražda, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rozchodu chtěl mladík spáchat sebevraždu. Rozmluvili mu to strážníci s jeho kamarádem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.