Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Českobudějovicku srazilo auto dva cyklisty. Oba na místě zemřeli

, aktualizováno 20. února 2021, 17:15

Dnes odpoledne došlo u obce Kaliště na Českobudějovicku k tragické dopravní nehodě. Osobní auto srazilo na hlavní silnici dva cyklisty, kteří nehodu nepřežili. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřuje policie.

K nehodě došlo krátce před třetí hodinou odpoledne mezi obcemi Kaliště a Zaliny na Českobudějovicku. „Čtyřiadvacetiletý řidič osobního auta Peugeot 406 pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, profilu komunikace a vlastnostem nákladu, na horizontu před velmi mírnou levotočivou zatáčkou dostal smyk a vjel do protisměru, kde narazil do vzrostlých stromů. Odtud se odrazil zpět na vozovku v době, kdy tudy jeli od Kaliště dva cyklisté, které srazil a poté se přetočil kolem své osy o 180 stupňů a narazil do stromů na protější straně," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na kole jela podle mluvčího starší žena a mladší chlapec. „Bohužel cyklistka utrpěla závažné poranění, kterému na místě podlehla ještě před příjezdem záchranářů. Druhý zraněný cyklista přes veškerou naši snahu a péči na místě svým mnohačetným zraněním podlehl,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. Další dva lidé utrpěli lehčí zranění, se kterými byli převezeni do budějckého traumacentra.

Policisté, kteří nehodu vyšetřovali, zjistili, že auto mělo letní pneumatiky a bylo v „tuningové výbavě“. Případ si převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti.

Policie zároveň žádá případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k nehodě, aby se ozvali na linku 158. „Především prosíme řidiče osobního auta Škoda Kodiaq bílé barvy, který podle svědků tímto místem projížděl,“ dodal Bajcura.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, okres České Budějovice, cyklista, havárie, automobil, Peugeot 406, Zaliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českobudějovicku srazilo auto dva cyklisty. Oba na místě zemřeli  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.