Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Čtyřiadvacetiletý opilý řidič málem srazil chodce, naboural do stromu a utíkal policii

Téměř dvě promile alkoholu nadýchal v sobotu večer čtyřiadvacetiletý řidič, kterého zadrželi třeboňští policisté. Mladík se ale neprovinil jen jízdou pod vlivem alkoholu. Málem srazil chodce, naboural do několika stromů a závory a utíkal před policejní hlídkou. To vše navíc v době zákazu vycházení.

Informaci o nebezpečném řidiči obdrželi jihočeští policisté v sobotu po deváté hodině večer. Na linku 158 zavolal muž, kterého málem srazilo auto. „Oznamovatel se domníval, že řidič je zřejmě opilý a havaroval. Dále ho zaznamenal, jak po havárii míří na Mladošovice a Třeboň. Operační důstojník informaci předal hlídkám, které byly poblíž místa pohybu vozidla, a které vyrazily do pátrání po nebezpečném řidiči a automobilu,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Třeboňským policistům se velmi rychle podařilo vypátrat stříbrný opel bez registrační značky, který jel v Novohradské ulici. Řidič vůz zastavil, ale dal se na útěk. „Muž nereagoval na jakékoliv výzvy k zanechání protiprávního jednání a uposlechnutí pokynů policistů. Ti museli následně dle zákona použít donucovacího prostředku, varovného výstřelu, na který již reagoval a zastavil,“ popsala mluvčí.

Ani po zadržení muž nespolupracoval a policisté mu proto nasadili pouta a provedli dechovou zkoušku. Ta ukázala více než 1,7 promile alkoholu v dechu. „Čtyřiadvacetiletý řidič tedy ohrozil chodce, způsobil dopravní nehodu, když narazil do několika stromů a závory u objektu, od níž odjel, následně ujížděl policistům, byl pod vlivem alkoholu a porušil vládní nařízení týkající se nočního zákazu vycházení,“ shrnula Krausová s tím, že případem se dále zabývají českobudějovičtí policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, nehoda, alkohol, strom, Lenka Koloušková, Opel, Mladošovice, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřiadvacetiletý opilý řidič málem srazil chodce, naboural do stromu a utíkal policii  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.