Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strakonice zajistí rodinám postiženým požárem nové bydlení

Strakonická radnice poskytne náhradní bydlení čtyřem rodinám, které po úterním požáru bytového domu přišly o byty. Nyní jsou dvě rodiny v náhradním bydlení a další dvě u příbuzných. Do měsíce jim město poskytne bydlení v lokalitě Bažantnice, kde budou mít nové trvalé bydliště. Radní zároveň schválili, že každá rodina dostane jednorázovou podporu 10 tisíc korun.

Hned v den požáru poskytlo město rodinám ubytování. „Dvě rodiny využily náhradní ubytování, zbývající lidé odešli ke svým příbuzným. Na středečním jednání rada města upřednostnila v přidělování bytů požárem postižené rodiny, kterým byly předány klíče od náhradního bydlení," uvedla mluvčí Markéta Bučoková.

Rodiny budou po nezbytně nutnou dobu žít v náhradních bytech, které měli jinak dostat řádní žadatelé. Město zároveň připraví rodinám nové bydlení v lokalitě Bažantnice, budou se tam moci nastěhovat do měsíce.

Radnice nabídla rodinám i potraviny, hygienické potřeby, ložní prádlo a oblečení. Pracovnice sociálního odboru také zjistily, jaká je možná podpora od úřadu práce pro lidi postižené živelnou pohromou.

Požár vypukl 2. března v bytovém domě v části Habeš v ulici V Ráji. Podle hasičů začal zřejmě mezi balkonem a koupelnou a rozšířil se na střechu. Vznikla škoda 500 tisíc korun, hasiči uchránili majetek za čtyři miliony. Nikdo ze 30 obyvatel domu se nezranil. Příčinu hasiči vyšetřují.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hzsjc.cz

Štítky požár, rodinný dům, pomoc, Strakonice, hasiči, rodina, bydlení, Úřad práce České republiky, Etiopie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice zajistí rodinám postiženým požárem nové bydlení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.