Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidič osobáku dostal smyk a narazil do kamionu. Na místě zemřel

Tragickou dopravní nehodu vyšetřují od dnešního rána prachatičtí policisté. U Vimperku dostal dvaačtyřicetiletý řidič smyk a vlej do protisměru, kde se srazil s kamionem. Při nárazu utrpěl velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl. Silnice bude celé dopoledne uzavřená.

K nehodě došlo pár minut před šestou hodinou ráno na silnici I/4 ve Vimperku. „Podle prvotních informací jel řidič osobního vozidla tovární značky Audi Ač Avant od centra obce Vimperk na Strážný. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu zasněžené komunikace a vlastnostem nákladu, na přímém úseku dostal smyk, poté vjel do protisměru, kde se střetl s nákladním vozidlem tovární značky MAN s návěsem,“ popsal okolnosti nehody policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla utrpěl při nehodě velmi těžká zranění, kterým na místě bohužel podlehl. „Záchranáři už mu nemohli nijak pomoci,“ uvedla mluvčí záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Silnice bude podle policie uzavřená celé dopoledne. Doprava je vedena přes Volary na Prachatice. „Žádáme všechny řidiče, aby respektovali pokyny policistů,“ dodal Bajcura.

Během rána došlo ještě k několika dalším nehodám. U Kamenného Újezdu se také srazilo osobní auto s kamionem. „Na místě se nacházely tři zraněné osoby, za kterými byly vyslány tři pozemní posádky záchranné služby. U jednoho z účastníků bylo podezření na mnohočetná poranění, další dva utrpěli zranění hlavy - všechny tři zraněné osoby byly ve stabilizovaném stavu transportovány k dalšímu ošetření do traumacentra českobudějovické nemocnice,“ popsala Fajtlová.

K dalším nehodám došlo také na Jindřichohradecku, kde u obce Hospříz skončilo auto mimo komunikaci a u Chlumu u Třeboně havaroval autobus. Tyto nehody by ale měly být bez zranění.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, havárie, úraz, Vimperk, Audi, Strážný, Nemocnice České Budějovice, Volary, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič osobáku dostal smyk a narazil do kamionu. Na místě zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.