Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při prohledávání Orlíku našli policejní potápěči tři lidská těla

Tři těla, dvě ve značném stadiu rozkladu. Takový nález mají za sebou jihočeští policisté spolu se policejními specialisty na potápění. Během posledních týdnů totiž prohledávali Orlickou přehradu kvůli pohřešovanému muži, u kterého bylo podezření, že svůj život ukončil skokem z mostu. Během pátrání ale našli policisté další dvě těla, jejich totožnost zatím neznají.

Po pohřešovaném muži, který podle dostupných informací pravděpodobně spáchal sebevraždu skokem ze Žďákovského mostu, pátrali policisté spolu se specializovanou jednotkou z Brna od začátku března.

Už během třetího pátracího dne objevili potápěči pomocí sonaru pod hladinou podezřelý objekt. „Z hloubky 47 metrů pak na hladinu vynesli torzo lidského těla neznámé totožnosti, věku i pohlaví, tělo bylo ve značném stadiu rozkladu. Jedna věc byla jasná, nešlo o hledaného sebevraha,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Tělo bylo předáno k soudnímu zkoumání, aby mohla být určena totožnost a příčina smrti.

Další tělo našli policisté poslední březnový týden. Na jeho vyproštění muselo spolupracovat celkem osm potápěčů. Tělo bylo totiž ve zhruba padesátimetrové hloubce, kde je nulová viditelnost. „Potápěči se nakonec nad hladinu vynořili s dalším hrůzným kosterním nálezem. Na místě provedli kriminalisté ohledání torza lidského těla, fotodokumentaci a vyšetřovatel nařídil soudní pitvu ostatků. Otázky zůstávají stále stejné, příčina smrti, totožnost, vyloučení možné násilné smrti,“ popsal Matzner.

O den později zavolala na tísňovou linku žena, která na hladině u podolské pláže viděla plavat oblečené lidské tělo. „Kriminalisté zjistili, že jde o muže, který byl od ledna letošního roku pohřešovaný, pravděpodobně tak v Orlické přehradní nádrži spáchal sebevraždu,“ uzavřel Matzner.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, potápěči, pátrání, tělo, lidské tělo, potápěč, Vodní nádrž Orlík, Brno, Žďákovský most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ben Bazoo

Můžeš se k nim dát a všechno vyřešit. Protože všichni víme jak je důležité míti filipa.

Úterý, 20. dubna 2021, 07:10Odpovědět

Filipek Dve

Policajti jsou k ničemu takových nevyřešených a mrtvých bude jsště mnoho.

Pátek, 2. dubna 2021, 13:34Odpovědět

Při prohledávání Orlíku našli policejní potápěči tři lidská těla  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.