Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po 17 letech našli policisté tělo pohřešovaného chlapce. Jeho ostatky byly v orlické přehradě

Téměř 17 let čekal případ zmizení mladého Pavla Cmunta na svůj konec. Mladíka, který zmizel v roce 2004, našli v minulém týdnu policejní potápěči v orlické přehradě. I přesto, že nalezené ostatky byly ve značném stadiu rozkladu, podařilo se tělo identifikovat.

Smutný příběh Pavla Cmunta se začal psát na konci prosince 2004. Pavel vyrazil se svým bratrem na ples v Kostelci nad Vltavou. Odtud se také společně vrátili domů. Během návratu se ale oba chlapci pohádali, hádku ukončil až jejich otec, který vše zaslechl.

„Podle výpovědi přišel ráno Pavel za otcem a vysvětloval mu, co se mezi ním a bratrem stalo. Výsledek jejich rozhovoru byl takový, že se Pavel urazil a z domu odešel. V neděli odpoledne ještě kontaktoval kamaráda se kterým se chtěl jít kouknout na fotbalové hřiště. Dále bylo zjištěno, že před zmizením kontaktoval bývalou přítelkyni, která o něm také nic nevěděla. Mobilem se ještě snažil spojit se svým bratrem,“ řekl ke zmizení před časem vrchní komisař Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje Peter Tousecký.

Při prohledávání Orlíku našli policejní potápěči tři lidská těla

Tři těla, dvě ve značném stadiu rozkladu. Takový nález mají za sebou jihočeští policisté spolu se policejními specialisty na potápění. Během posledních týdnů totiž prohledávali Orlickou přehradu kvůli pohřešovanému muži, u kterého bylo podezření,...

Od té doby o něm nikdo nevěděl. Policie několikrát pracovala s verzí, že mladík mohl skončit v orlické přehradě. Žďákovský most se totiž nachází v blízkosti místa jeho bydliště. Prohledány byly i lesy v okolí, bohužel to ale nepřineslo kladný výsledek.

Po téměř sedmnácti letech se nakonec podezření policistů potvrdilo. Minulý týden totiž při prohledávání přehrady kvůli případu jiného zmizelého muže objevili ostatky, které musely být ve vodě delší dobu. „Jde o muže, který zmizel v roce 2004. Byl to případ, který se léta řadil k pomníčkům,“ potvrdil dnes policejní mluvčí Jiří Matzner.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, pohřešovaní, zmizelí, Orlická přehrada, Vodní nádrž Orlík, Kostelec nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Jeto hrozný čímdál více lidí se hledá ta blondínka tu našli v lese ten podezželý spachal sebevraždu tak také už neví n a100% kdo ji to provedl,tady to samé,škoda tak mladých životů.

Neděle, 2. května 2021, 16:40Odpovědět

Petr Wé

dnes už si může říkat novinář takřka kdokoliv....

Středa, 21. dubna 2021, 05:39Odpovědět

Bára Antonová

Stejně je to na prd...sice ho našli, ale neví, co se stalo...mohl tam skočit, někdo ho tam mohl hodit po smrti... jestli jsou jeho ostatky ve špatném stavu, už nikdy nezjistí, co se stalo

Úterý, 20. dubna 2021, 10:25Odpovědět

Ben Bazoo

Rambo , už tě vidím jak se brodíš metrovou vrstvou bahna a prohledáváš 250 čtverečních kilometrů dna.

Úterý, 20. dubna 2021, 07:19Odpovědět

Michal Abfahrt

Johny Rambo, uplně stejnou myšlenku jsem měl taky, ale nevím jak moc nákladný by to bylo, a kolik mrtvých by ještě se našlo... Když se říká, že Orlík je pohřebištěm svědků. Ale věřím, že by se spousty případů v policejním archívu dalo považovat zauzavřené.

Úterý, 20. dubna 2021, 01:28Odpovědět

Johny Rambo

a co ten orlik vypustit to by se našlo věci

Pondělí, 19. dubna 2021, 21:38Odpovědět

Po 17 letech našli policisté tělo pohřešovaného chlapce. Jeho ostatky byly v orlické přehradě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.