Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na policisty se obrátil muž, kterému kamarád donesl trhavinu v igelitce. Pyrotechnik její obsah odpálil

S kuriózním oznámením se na jihočeské policisty obrátil v průběhu tohoto týdne muž ze Strakonicka. Policistům oznámil, že mu kamarád donesl tašku s trhavinami, které našla jeho známá při vyklízení chalupy. Svým očím nejspíš nevěřil přivolaný pyrotechnik, který nejenže potvrdil, že se jedná o nebezpečnou trhavinu, ale zároveň v tašce našel dráty a odpalovací kleště.

„Policisté z obvodního oddělení se spojili s pyrotechnikem. Ten po příjezdu na místo potvrdil, že se jedná o trhavinu Pemonex V90 určenou pro zvláštní použití, zejména pro destrukční práce, trhací práce pod vodou. Na místě také rozhodl, že ve stavu, v jakém byla nalezena bude bezpečnější, trhavinu nepřevážet a zneškodnit ji na bezpečném místě v blízkém okolí,“ shrnula mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Policisté pro likvidaci vybrali opuštěný lom nedaleko obce Pracejovice, kde trhavinu odpálili.

„Každý by si měl včas uvědomit, že jakýkoliv nález nástražného výbušného systému, muže být velmi nebezpečný, a to nejen pro samotného nálezce, ale i pro celé okolí. Proto při nálezu jakéhokoli předmětu, který budí dojem, že by se mohlo jednat o výbušninu, munici nebo jinou třaskavinu, je nezbytné, aby nálezce s předmětem nemanipuloval, na místo zavolal Policii ČR a setrval v bezpečné vzdálenosti od nálezu do příjezdu hlídky,“ dodala Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Strakonicko, výbušnina, lom, Policie ČR, okres Strakonice, Policie České republiky, Pracejovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na policisty se obrátil muž, kterému kamarád donesl trhavinu v igelitce. Pyrotechnik její obsah odpálil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.