Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Požár za miliony způsobila závada při nabíjení dětského autíčka

Technická závada při nabíjení dětského elektrického autíčka způsobila požár za miliony. Do obce Škvořetice se sjeli profesionální i dobrovolní hasiči poté, co jim byl nahlášen požár stodoly, který vznikl od dětského vozítka. Škoda je obrovská, událost si však nevyžádala žádné poranění.

„Podle původního ohlášení na tísňovou linku hořela střecha stodoly, ve které měly být vozy a další nespecifikovaný více či méně hořlavý materiál. Průzkum na místě postupně upřesňoval situaci. Především bylo důležité, že uvnitř hořící stodoly nejsou žádní lidé ani zvířata,“ potvrdila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Majitel měl ve stodole dva elektromobily, čtyřiadvacet elektrických skútrů a všelijaké dílenské vybavení. „Požár zničil celý krov kompletně, střecha prohořela, hrozilo, že se propadne. Na jednom ze štítů byl přichycen zdroj elektrické energie, velitel zásahu si proto na místo vyžádal elektrárenskou pohotovostní službu,“ dodala Matějů.

Hasiči s plameny bojovali více než hodinu a půl. „Část dobrovolných jednotek velitel zásahu poté odeslal zpět na základny. Na požářišti zůstali blatenští profesionální a dobrovolní hasiči kvůli řádnému dohašení a kontrole požářiště,“ uzavřela mluvčí hasičů.

Další vyšetřování ukázalo, že příčinou požáru byla skutečně závada při nabíjení dětského autíčka. Škoda je vyčíslena na zhruba dva miliony korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JČK

Štítky Škvořetice, hasiči, požár, závada, dětské autíčko, stodola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár za miliony způsobila závada při nabíjení dětského autíčka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.