Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po požáru haly na Prachaticku zůstala škoda pět milionů korun

Nejen bouřka zaměstnávala dnes ráno jihočeské hasiče. Několik posádek zasahovalo také ve Chvalovicích u požáru průmyslového objektu, ve kterém byly uskladněny balíky slámy. Hala začala hořet úplně celá, uvnitř naštěstí nikdo nebyl. Škoda byla stanovena na pět milionů korun. Podle vyšetřovatelů se může ale částka ještě měnit.

Hala začala ve Chvalovicích na Prachaticku hořet kolem půl sedmé ráno. Na místo byli okamžitě vysláni profesionální hasiči z Budějc, Prachatic a Křemže. Poplach byl vyhlášen i pro několik jednotek dobrovolných hasičů. Celkem na místě zasahovalo deset cisteren a tři dopravní automobily.

„Po průzkumu na místě požáru velitel zásahu podal zprávu, že se jedná o sklad o půdorysu 20 x 20 metrů, ve kterém jsou uskladněny balíky slámy a stroje. Vše je zasaženo požárem, hala hoří v plném rozsahu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Vzhledem k rozsahu celého zásahu byl podle ní vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Pod kontrolu dostali hasiči požár kolem osmé hodiny ráno. Zahájeny byly likvidační a dohašovací práce, které zabraly několik hodin. „Vzniklou škodu vyšetřovatel hasičů společně s krajskou vyšetřovatelkou, majitelem a policií v tuto chvíli stanovil na pět milionů korun. Je ovšem možné, že se výše škody bude ještě upravovat,“ uvedla Matějů.

Během požáru nebyl nikdo zraněn. Příčina vzniku je v šetření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky krimi, požár, hasiči, okres Prachatice, Chvalovice, České Budějovice, Prachatice, Křemže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po požáru haly na Prachaticku zůstala škoda pět milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.