Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na bobové dráze na Lipně se zranili dva lidé. Pro ženu letěl vrtulník

Třiačtyřicetiletá žena a třináctiletý chlapec se včera večer zranili na bobové dráze na Lipně. Oba podle horské služby utrpěli velmi těžká zranění, se kterými museli být transportováni do českobudějovické nemocnice. Žena byla transportována vrtulníkem, chlapce převáželi záchranáři sanitkou.

K nehodě došlo krátce před půl desátou večer. Na místo byla dispečinkem linky 155 vyslána horská služba. „Chlapec jel v kovovém korytě dráhy podle všeho výrazně rychleji než třiačtyřicetiletá paní. Zezadu do ní narazil a oba následkem utrpěli závažná poranění páteře a hlavy. Vzhledem k tomu jsme po konzultaci požádali Zdravotnickou záchrannou službu o vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic,“ popsal dění u nehody Petr Hladík, zasahující člen Horské služby Šumava.

Oba zranění byli nejdříve ošetření na místě a poté byli transportování do nemocnice. „Nasadili jsme jim krční límce, zafixovali do vakuových matrací a připravili je k transportu. Oba jsme poté přenesli asi 100 metrů k sanitkám a v nich převezli na heliport. Zde jsme ženu přeložili do vrtulníku a chlapce do sanitního vozu,“ doplnil Hladík s tím, že posádky vrtulníku i sanitky pak oba transportovaly do českobudějovické nemocnice.

Podle mluvčí jihočeských záchranářů Zuzany Fajtlové byla žena do nemocnice transportována s podezřením na poranění hlavy a pohybového aparátu. „Druhá zraněná osoba byla nezletilá a vzhledem k tomu nemůžeme s ohledem na věk poskytnout bližší informace," uvedla Fajtlová.

Případ řeší policisté z Lipna nad Vltavou. „Nyní se čeká na výsledky lékařských zpráv. Podle nich budou později zahájeny úkony buď přestupku nebo trestného činu,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba Šumava

Štítky krimi, zranění, Lipno, bobová dráha, Vodní nádrž Lipno, horská služba, Nemocnice České Budějovice, Petr Hladík, České Budějovice, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bobové dráze na Lipně se zranili dva lidé. Pro ženu letěl vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.