Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další tragická nehoda na jihu Čech. Řidiči se nejspíš stalo osudným předjíždění

, aktualizováno 13. července 2021, 20:06

Život pětašedesátiletého muže si vyžádala nehoda dvou osobních vozidel mezi Kunžakem a Strmilovem. Řidič Škody Roomster byl při odbočování pravděpodobně předjížděn Volkswagenem Touran, se kterým se při manévru střetl. Jeho řidič na místě těžkým zraněním podlehl. Volkswagen byl nárazem odmrštěn mimo silnici do vzrostlého stromu. Nehoda zablokovala silnici před úterní šestou hodinou večerní.

Na místě zasahovaly pozemní posádky záchranné služby i vrtulník. "Jeden z účastníků nehody utrpěl zranění neslučitelná se životem a došlo u něho k selhání životních funkcí, které se ještě záchranáři pokoušeli obnovit intenzivní resuscitační péčí. Bohužel přes veškerou jejich snahu k obnově srdeční aktivity nedošlo. Z místa nehody byly ještě k dalšímu vyšetření transportovány dvě osoby," potvrdila mluvčí krajské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Kunžak, nehoda, úmrtí, střet, Policie ČR, Česko, Volkswagen, Volkswagen Touran, Škoda Roomster, Strmilov, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Střízlivé vylíčení, na rozdíl třeba od i-běs, kde otiskli vyhlášení policejní mluvčí (asi mírně slabomyslné) která vypráví, jak řidič Roomsteru nesměl odbočit, ale měl někam dojet kde by se mohl otočit a vrátit se zpět a pak odbočit. Řidič Roomsteru samozřejmě podle zákona smí odbočit přes plnou čáru, pokud odbočuje na místo ležící mimo "pozemní komunikaci". Zde tedy ze silnice na odbočku (účelová komunikace) která má asi 10 m a pak je hlinitý plácek sloužící jako parkoviště. Je tedy otázkou co "zná" ta povedená mluvčí, zřejmě ty vtipy o policajtech jsou nejméně z části o ní. Samozřejmě je otázkou, jestli řidič Roomsteru dal blinkr, ale obávám se že musel skoro zastavit aby mohl odbočit a ten ve VW to musel hodně hnát, když ho to rozhodilo tak, že odletěl až na stromy na druhé straně silnice a trefil ne ten první (jsou tam 3) ale až ty další. Je tam samozřejmě 70, protože o kousek dál je křižovatka s hlavní. Ti dva z Roomsteru byli po ošetření v JH propuštěni, což asi odpovídá tomu, že Roomster se už moc nepohyboval a byl po srážce odhozen jen kousek. Ale to je jen dohad.

Středa, 14. července 2021, 15:25Odpovědět

Další tragická nehoda na jihu Čech. Řidiči se nejspíš stalo osudným předjíždění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.