Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladík chtěl výhodně koupit bitcoin. Nechal se ale napálit od podvodníka

Po neznámém pachateli, který podvodem vylákal z mladíka na Českokrumlovsku téměř dvacet tisíc korun, pátrají jihočeští policisté. Peníze měl mladík poslat výměnou za získání kryptoměny bitcoin. Nedočkal se ale slibované měny, ani svých peněz. Policie varuje, aby byli lidé v podobných případech velmi obezřetní.

Obchod mezi mladíkem z Českokrumlovska a neznámým podvodníkem se měl uskutečnit v druhé polovině června. Za více než 18 tisíc korun měl mladík podle domluvy získat kryptoměnu bitcoin. „Mladý muž uvedenou částku odeslal ve dvou splátkách na zahraniční účet, jak se s pachatelem telefonicky domluvil. Do dnešního dne nemá ani bitcoin, ale ani své peníze zpět a osoba, která nabízela transakci s kryptoměnou se stala nekontaktní,“ uvedla mluvčí policie Lenka Pokorná.

Po pachateli, který je podezřelý z přečinu podvodu, policisté pátrají. Podobných případů podle mluvčí přibývá. „Lidé by měli být v těchto případech opatrní a veškeré informace spojené s prodejcem by se měli ověřit dříve, než pošlou na neznámý účet své peníze. Je dobré mít na paměti, že obětí internetového podvodu se může stát kdokoli,“ dodala Pokorná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, Bitcoin, podvod, peníze, kryptoměna, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík chtěl výhodně koupit bitcoin. Nechal se ale napálit od podvodníka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.