Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech zemřelo při nehodách o 12 lidí více než v loňském roce

Jihočeští policisté zhodnotili nehodovost za prvních osm měsíců letošního roku. Od ledna do srpna zemřelo v kraji při dopravních střetech 37 lidí, za stejné období to loni bylo 25 osob. Při podzimních měsících policisté varují před zhoršenou viditelností či mokrými silnicemi.

Policie zveřejnila statistiky, které popisují také počet dopravních střetů. „Za uvedenou dobu jsme řešili 2 762 nehod, což je s porovnáním za stejné období roku 2020 pokles o 140 případů. Při nehodách na místě nebo do 24 hodin zemřelo 37 osob, za rok 2020 jich zemřelo 25, takže je zde značný nárůst,“ informoval policejní mluvčí Milan Bajcura

Při událostech se 136 lidí těžce zranilo, což je o téměř 20 méně než loni. Dalších 1 162 osob utrpělo lehké zranění, což je o přibližně stovku nižší číslo. 

V srpnu zemřelo 11 lidí

Vysoký počet tragických událostí zaznamenali policisté v létě. Od července do srpna řešili přes 900 střetů. „Zemřelo při nich 16 osob, nejvíce především v srpnu, kdy to bylo 11 lidí,“ upozornil Bajcura. 

Častým scénářem je čelní střet, když jedno z vozidel vyjede ze svého pruhu. Četné jsou také nárazy do stromů či jiných objektů u silnic. 

„Dopravní policisté připomínají zásady bezpečné jízdy, předvídání a dodržování rychlostních limitů na jednotlivých typech komunikací, neboť nejčastější příčinou je překročení nejvyšší povolené rychlosti či nedání přednosti,“ zmínil Bajcura.

Ten zároveň varuje před podzimními měsíci. Ubývá totiž světlo, což způsobuje změnu viditelnosti, a zároveň jsou kromě jiného mokré silnice. „Proto buďte na tyto situace předem připraveni,“ dodal mluvčí. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, statistika, silnice, havárie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech zemřelo při nehodách o 12 lidí více než v loňském roce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.