Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladou ženu zabil muž z Českých Budějovic. Ve vazbě spáchal sebevraždu

, aktualizováno 13. září 2021, 14:09

V českobudějovické vazební věznici spáchal sebevraždu muž, který usmrtil jednadvacetiletou ženu v Českých Budějovicích a následně její tělo převezl do Protivína. Tam v sobotu 4. září zapálil BMW. Na tiskové konferenci o tom dnes informovala policie. Sebevraždou ve vazební věznici se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů, potvrdila Budějcké Drbně mluvčí Ivana Nguyenová.

Konflikt mezi mladou ženou a sedmadvacetiletým pachatelem začal v Českých Budějovicích. Spor odstartoval v domě, kde oba žili, ale ne ve společné domácnosti. „Mezi pachatelem a obětí došlo ke krátkému verbálnímu konfliktu. Došlo k fyzickému napadení a pachatel následně oběť zatáhl do bytu, kde ji rdousil a následně utopil,“ uvedla vyšetřovatelka Renata Miková.

Muž poté ženu odvezl automobilem do lesů u Protivína. „Zde se v lesním porostu zbavil těla. Protože s vozidlem zapadl a nemohl pokračovat dál, tak auto na místě zapálil,“ popsala vyšetřovatelka.

Z místa činu odešel pachatel pěšky

Pachatel odešel z místa činu pěšky do obce Číčenice, kde zavolal své matce, aby pro něj přijela a odvezla ho domů do Českých Budějovic. Muže policisté dopadli do 96 hodin od události. Bližší informace k tomu, co je k pachateli přivedlo, policie nesdělila.

Muž se po zadržení k celé věci doznal. Podle vyšetřovatelky popsal věci, které mohl znát pouze pachatel. Čin spáchal zvlášť trýznivým způsobem. „Část těla byla oddělena od trupu,“ uvedla vyšetřovatelka případu.

Pachatel spáchal sebevraždu, případ vyšetřuje GIBS

V pátek 10. září byl muž vzat do vazby. „Od vazební věznice jsme dostali zprávu, že pachatel tohoto činu spáchal ve vazební věznici sebevraždu,“ dodala Miková.

Případ policisté vyšetřují od soboty 4. září, kdy se u Protivína na Písecku našlo zapálené BMW. Vyšetřovatelé následně vyzvali veřejnost, aby pomohla s mapováním pohybu automobilu na trase České Budějovice - Bechyně - Bernartice - Písek - Protivín.

O pár dní později kriminalisté sdělili, že událost souvisí s násilným trestným činem. V pátek 10. září pak policie vzkázala, že zadržela muže podezřelého z násilného trestného činu.

Podle tiskové mluvčí vězeňské služby Markéty Prunerové mělo k sebevraždě dojít v pátek ve večerních hodinách. „Cizí zavinění lze předběžně vyloučit, jelikož muž byl ubytován samostatně. Událost řeší vězeňská služba v součinnosti s Policií České republiky. Jelikož šetření této události není uzavřeno, nelze v tuto chvíli uvádět více informací,“ řekla. Případem se navíc zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Ano, mohu potvrdit, že se případem zabýváme. Žádné bližší okolnosti ale zatím sdělovat nebudeme,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová

Pachatelem měl být podle Renaty Mikové sedmadvacetiletý muž, který měl práci a žil sám. „Byl závislý na počítačích, filmech a žil ve svém virtuálním světě,“ zmínila vyšetřovatelka.


Místo, kde se našlo zapálené BMW.

Na případu pracovaly desítky policistů. Šéf jihočeské policie Luděk Procházka poděkoval všem, kteří se do akce zapojili. „Jsem hrdý na své policisty, že tento případ v takto krátké době vyřešili,“ reagoval.

Policie má muže podezřelého z trestného činu, který souvisí se zapáleným BMW

Kriminalisté zadrželi muže, kterého podezírají z násilného trestného činu. Obětí se měla stát mladá žena. Tu našli policisté u zapáleného BMW u Protivína na Písecku.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky Protivín, policie, vyšetřování, BMW, vražda, sebevražda, České Budějovice, vazební věznice, GIBS, Drbna.cz, Vězeňská služba České republiky, Luděk Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gyisdi Civrdoin

Je zajímavé a signifikantní že ti nejbrutálnější vrazi a násilníci jsou zbabělí a ani nejsou schopni unést vinu za to co spáchali / vrazi Tomek , Stodolovi, Kopáč aspol. , Ivan Roubal atd atd a nyní takovýto tydýt

Pondělí, 13. září 2021, 14:23Odpovědět

Mladou ženu zabil muž z Českých Budějovic. Ve vazbě spáchal sebevraždu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.