Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Agresor se třemi promile napadl autobus. Když přijeli strážníci, nemohl se postavit

Třiačtyřicetiletý muž se v sobotu večer snažil dostat do autobusu městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích. To se mu nakonec nepodařilo. Když na místo dorazili strážníci, zjistili, že snaha násilníka vyčerpala. Ležel totiž na zemi a nemohl se postavit. Zkouška na alkohol ukázala hodnotu 3,38 promile.

V sobotu 13. listopadu krátce před devátou hodinou večerní vyjížděla hlídka městské policie na konečnou zastávku v Suchém Vrbném. „Stojící trolejbus se zavřenými dveřmi totiž náhle začal atakovat zjevně podnapilý muž a snažil se do něj násilím dostat. Strážníci po příjezdu na místo zastihli jim známého muže ležícího na chodníku. Ten však své síly již zjevně vyčerpal a nebyl schopen se postavit na nohy,“ popsala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková

Následná  dechová zkouška na alkohol ukázala výsledek 3,38 promile. Muže si proto později převzala zdravotnická záchranná služba.

„Tím však případ pro třiačtyřicetiletého muže neskončil. Příslušnému správnímu orgánu se bude zpovídat z přestupku podle zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a přestupku proti majetku ve fázi pokusu,“ dodala mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky budějovice, městská policie, strážníci, alkohol, České Budějovice, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor se třemi promile napadl autobus. Když přijeli strážníci, nemohl se postavit  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.