Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Falešný plavec pronikl se šroubovákem do šaten, které vykrádal

Jindřichohradečtí policisté vyšetřují muže, který se opakovně dostal do šaten bazénu. Tam za pomocí šroubováku vykradl několik skříněk, ze kterých si odnesl tisíce korun. Policisté muže dopadli a stíhají ho na svobodě.

V podvečer 18. listopadu muž navštívil plavecký bazén, sportovat ale nechtěl. Zamířil totiž do pánských šaten. „Tam za pomoci přineseného šroubováku překonal zajištění dvou uzamčených šatních skříněk, aniž by vznikla škoda. Poté oděvní svršky prohledal, čímž vznikla doposud neustanoveným návštěvníkům blíže neurčená škoda. Později vstoupil do dalšího šatního boxu a obdobným způsobem vnikl do šatní skříňky, ze které odcizil hotovost ve výši 800 korun a dvířka uzavřel. Stejným způsobem vnikl do další skříňky, ze které odcizil finanční hotovost ve výši dva tisíce korun,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová

Zloděje policisté dopadli

Do bazénu se vydal muž o necelý týden později. Opět pronikl do šaten, kde díky šroubováku pronikl hned do sedmi šatních skříněk. Při svém řádění si odnesl celkem tři tisíce korun a způsobil poškozeným škodu v celkové výši téměř šest tisíc.

„Téhož dne byl „ povedený plavec“ jindřichohradeckými policisty zadržen a umístěn do policejní cely. Následující den 25. listopadu si převzal z rukou policistů sdělení podezření pro přečin krádeže a po výslechu byl ze zadržení propuštěn na svobodu, kde je i nadále trestně stíhán,“ uvedla mluvčí.

„Jindřichohradecká policie upozorňuje nejen plavce, ale i sportovce, kteří si dávají své osobní věci do skříněk v různých objektech. Pokud je to možné nenoste s sebou cenné věci, větší množství peněz a platební karty, předejdete tak možnému odcizení. Pokud je v místě sportoviště bezpečnostní schránka, využijte ji,“ doporučila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky plavčík, jižní čechy, jindřichův hradec, zloděj, policie, vyšetřování, šroubovák, šatna, plavec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný plavec pronikl se šroubovákem do šaten, které vykrádal  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.