Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči likvidovali dva velké požáry na Písecku. Škoda přesáhla milion korun

Jihočeští hasiči mají za sebou náročnou noc. Zasahovali u dvou velkých požárů na Písecku, kde začala hořet stodola a truhlárna. Příčina obou požárů je v šetření. Celková škoda byla ale stanovena na více než jeden milion korun.

První požár byl na tísňovou linku ohlášen deset minut před druhou hodinou ráno. V Čížové, části obce Topělec, začala hořet stodola. Na místo bylo vysláno několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů včetně automobilového žebříku. „Průzkum na místě požáru ukázal, že hoří samostatně stojící stodola, která je požárem zasažena v plném rozsahu. Další budovy stojící v blízkosti požárem nejsou nijak zasaženy ani ohroženy,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Ve stodole naštěstí nikdo nebyl. 

Hasiči ihned začali s hasebními pracemi, pod kontrolu se podařilo požár dostat po více než hodině. Dohašení trvalo do zhruba půl 4 ráno. „Hasiči krov prohlédli termokamerou, aby vyloučili možná skrytá ohniska. Po čtvrté hodině jednotky zásah ukončily a odjely na své základny. Požár způsobil škodu za 300 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala Matějů.

Požár truhlárny

K dalšímu velkému požáru vyjížděli hasiči po páté hodině ráno, a to do obce Zhoř, kde hořela truhlárna. Na místo vyrazili milevští hasiči a poplach byl vyhlášen pro dobrovolné hasiče z obcí Chyšky, Milevsko, Hrejkovice, Květuš, Sepekov a Přeborov. „Vzhledem k rozsahu události a počtu vyslaných jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. V době příjezdu hasičů hořela střecha truhlárny v plném rozsahu. Hasiči prověřili, že uvnitř nikdo není. Hasební práce se zaměřily především na střechu truhlárny,“ popsala Matějů.

Hasičům se podařilo zachránit všechny stroje, které uvnitř truhlárny byly. Krátce po půl sedmé ráno dostali požár pod kontrolu, dohašování probíhalo v následujících hodinách. Místo bylo zkontrolováno termokamerou, která má za úkol dohledat všechna ohniska. „Vyšetřovatel hasičů stanovil výši vzniklé škody předběžně na 800 tisíc korun. I tady je příčina vzniku požáru v šetření,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky hasiči, Jihočeský kraj, oheň, zásah, požár, okres Písek, stodola, Čížová, Topělec

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Hasiči likvidovali dva velké požáry na Písecku. Škoda přesáhla milion korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.