Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podvodník se vydával za bankéře. Muže obral o 50 tisíc korun

O tom, že se důvěřivost nevyplácí, se přesvědčil muž, který během chvíle přišel o téměř padesát tisíc korun. Zavolal mu totiž podvodník vydávající se za bankéře s tím, že byl jeho účet napaden. Dle pokynů si nainstaloval aplikaci, která ho měla před napadením ochránit a falešnému bankéři předal přístup do internetového bankovnictví. Ten pak převedl peníze na jiný účet.

Případem se zabývají jihočeští policisté. Na ně se obrátil muž, kterého okradl neznámý pachatel o téměř 50 tisíc korun. „Události předcházel středeční telefonát údajného zaměstnance jedné banky. Ten poškozenému muži sdělil, že byl jeho bankovní účet napaden s tím, aby si do svého mobilního zařízení nainstaloval jeden typ aplikace. Poškozený tak učinil. Pachatel ho poté požádal, aby mu zpřístupnil své internetové bankovnictví,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Muž v domnění, že komunikuje se zaměstnancem banky, učinil vše, co mu muž v telefonu řekl. Právě díky tomu ale mohl pachatel provést dvě platby ve prospěch cizího účtu. 

Policie po muži pátrá. Podle mluvčí se dopustil dvou trestných činů, a to podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky krimi, policie, podvod

Podvodník se vydával za bankéře. Muže obral o 50 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.