Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Žena si vymyslela znásilnění. Kvůli lži musela zaplatit pokutu

Českobudějovické kriminalisty zaměstnala žena z krajského města, která v únoru oznámila znásilnění. Vyšetřování ale ukázalo, že si incident vymyslela, a tak musela zaplatit pokutu pět tisíc korun. Nejspíš bude muset uhradit také výjezd policistů a záchranářů.

Znásilnění nahlásila jedenadvcetiletá žena v únoru, mělo k němu dojít na stezce u ulice M. Chlajna v Českých Budějovicích. „K jdoucí dívce měl přistoupit neznámý pachatel a násilím ji přinutit k sexu. Pachatel následně z místa odešel a dívka utekla domů. Přiznala, že byla pod vlivem alkoholu a nemohla se moc bránit,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner

Kriminalisté začali pátrat po neznámém pachateli. To ale bylo zbytečné. „Po několika dalších hodinách a lékařských vyšetření dívka přiznala, že si znásilnění vymyslela. Sama doznala, že nedomyslela důsledky svého jednání. Pravděpodobně tak chtěla maskovat dobrovolný vztah se svým kamarádem,“ dodal Matzner. 

Kvůli lživému vysvětlení musela žena zaplatit pokutu pět tisíc korun. Nejspíš bude muset uhradit také výjezd policistů a hasičů. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky policie, žena, vyšetřování, násilí. pokuta, znásilnění, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si vymyslela znásilnění. Kvůli lži musela zaplatit pokutu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.