Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Roj vos napadl muže, který upadl do bezvědomí. Zachránil ho neznámý cyklista

Hledá se neznámý cyklista. Tak by se dal nazvat příběh, který na svém facebookovém profilu zveřejnila Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje. Zmiňovaný cyklista totiž díky své rychlé reakci zachránil život muži, kterého na Prachaticku napadl roj vos. Muž dostal alergickou reakci a upadl do bezvědomí. Manželka napadeného muže by chtěla cyklistovi za záchranu manžela poděkovat osobně.

K incidentu došlo v neděli 8. května u obce Dub na Prachaticku. Kolem půl páté odpoledne měl roj vos napadnout muže, který dostal na následky podnutí alergickou reakci a upadl do bezvědomí. 

„Záchrannou službu mu přivolal neznámý cyklista a zachránil mu tím život. Nevím jakým způsobem tohoto „anděla" najít a z celého srdce mu poděkovat za záchranu mého manžela. Jsme mu s manželem velice vděční a chtěli bychom mu poděkovat napřímo,“ stojí ve vzkazu, který napsala manželka zraněného muže Zdravotnické záchranné službě Jihočeského kraje. 

Zároveň poděkovala posádce sanitky, která u případu zasahovala.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pátrání, cyklista, zdravotníci, záchrana, vosa, bezvědomí, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Souček

Zdencek Sedlařík: Podívejte se na pozary.cz, máte tam evidovanou řadu hasičských výjezdů k likvidaci vosích hnízd v průběhu května.

Sobota, 21. května 2022, 11:02Odpovědět

Josef Šátava

Iinteligent pochopí, hlupák hloupým komentářem dokazuje že je hlupák

Sobota, 21. května 2022, 07:56Odpovědět

dr. Gonzo

od kdy se vosy rojí?! asi ňákej novej druh ;-)

Sobota, 21. května 2022, 07:48Odpovědět

Josef Šátava

To že máte dvouhektarovou zahradu neznamená že rozumíte přírodě.A nepoučujte mě co létá venku,jestli vosy nebo vosičky.Je mi 75 let a vyrůstal jsem na statku.A v přírodě se pohybuju celý život.Ten styl co vy používàte,tím se presentují zakomplexovaní jedinci.

Středa, 18. května 2022, 11:28Odpovědět

Zdencek Sedlařík

Pane Josefe, mám pouze dvouhektarovou zahradu, takže mám spoustu času sedět u počítače, víte? Mě tohle pouze trklo do hlavy. To, co vidíte poletovat od dubna jsou neškodní vosíci francouzští - ti neútočí, pokud jim vyloženě nehrabete do hnízda a už vůbec ne hromadně. Chtěl jsem jen poukázat na to, že každý by měl svou práci dělat zodpovědně. Ať už je to novinář nebo zedník. To zas asi nepochopíte vy. A o mé blízké nemějte starost, mají se dobře.

Středa, 18. května 2022, 11:18Odpovědět

Josef Šátava

Pane Sedlařík vypadá to že pouze sedíte u počítače a nevíte jak se skutečně příroda chová.Vosy vyletují jak se udělá teplo.Vidím je na zahradě už pomalu od dubna.A s tím,,podnutím " jste trapný.Inteligent pochopí co chtěla redaktorka napsat,hlupák se předvádí.Je vidět že moc sebevědomí nemáte kdyż ze sebe děláte génia.Chudáci vaši blízcí.

Středa, 18. května 2022, 10:38Odpovědět

Zdencek Sedlařík

Paní autorko, máte tam pár nesrovnalostí - za prvé co znamená "na následky podnutí?" za druhé vosy se nerojí, to je výsada včel a za třetí začátkem května vosy ještě vůbec nejsou, touhle dobou královny teprve zakládají hnízdečka. Tudíž ho zřejmě napadly včely. Tím samozřejmě neznevažuji dobrý skutek dotyčného člověka, ale když už se pyšníte titulem "šéfredaktorka", tak neploďte polonesmysly a kontrolujte si hrubky. Hezký den.

Úterý, 17. května 2022, 14:40Odpovědět

Roj vos napadl muže, který upadl do bezvědomí. Zachránil ho neznámý cyklista  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.