Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dezinformátora Vrabela policie po výslechu propustila. Ve videu ukázal oblečení, které mu zničili odpůrci

Pořadatele protivládních demonstrací Ladislava Vrabela v sobotu odpoledne zadržela policie kvůli šíření poplašné zprávy. Během sobotního večera o tom informovala redakce Drbny. Vrabel se pár hodin po zadržení o celé události a věcech, které ji předcházely, rozpovídal na svém facebookovém profilu. Podle svých slov bude podávat stížnost na policii i státní zastupitelství. Celý proces považuje za politický. Samotnému sobotnímu zadržení předcházel incident s jedním z jeho odpůrců, který ho během pochodu k úřadu vlády polil kýblem barvy.

Policie dnes zadržela pořadatele protivládních demonstrací Ladislava Vrabela. Informaci potvrdil redakci člověk z jeho okolí. Podle vyjádření mluvčího policie je zadržený podezřelý ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, kterého se měl...

 

Policie Vrabela zadržela po sobotní demonstraci a následném pochodu k úřadu vlády. Podle policie je podezřelý ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, kterého se měl dopustit na sociálních sítích koncem listopadu. Po následném výslechu policie Vrabela pustila na svobodu, kde o všem své příznivce informoval na sociálních sítích.

„Když mě zatkli a zadrželi, vůbec mi neřekli, o co jde. To je ten psychický nátlak a týrání. Čekal jsem na advokáta, ten přijel a řekl, že je ta věc vytržená z kontextu. To, o čem jsem mluvil, byla jen spekulace. Co by se stalo, kdyby… Je to komentář na naši politiku a snahou, abychom nebyli zataženi do války,“ řekl Vrabel k videu, kvůli kterému ho policie zadržela. V něm strašil své příznivce tím, že se česká vláda chystá zaútočit na Rusko. „Naše vláda chce útočit na Ruskou federaci jadernými hlavicemi ze stíhaček,“ řekl tehdy Vrabel v jednom ze svých videí na facebookovém profilu.

Vrabel: Jsem na úrovni Volného nebo Skály. Je to politický proces

Vrabel si stojí za tím, že podobné video není důvodem k zatčení. „Advokát řekl, že podáme stížnost na policii a státní zastupitelství. Lidi se takhle nesmí zatýkat,“ řekl ke svým příznivcům a dodal: „Uvidíme se brzy u soudu, protože kvůli tomuhle obvinění k němu brzy půjdu. Dostal jsem se na stejnou úroveň, jako je Luboš Volný nebo Josef Skála. Je to čistě politický proces.“

V sobotním videu také zmínil incident, který měl s odpůrci při pochodu k úřadu vlády. Po cestě ho polili dva mladíci modrou a žlutou barvou, přítomný policista podle organizátora nechal pachatele utéct, i když ten se následně sám přihlásil.

„Někdo při průvodu na mě vylil kýbl modrožluté barvy, asi deset kilo. Jeden náš člověk ho chytil za rameno, za bundu. Volali jsme policii a čekali, že ho zadrží. Přiběhl ale policajt a našeho člověka odstrčil a toho, co vylil barvu, nechal utéct. Pak za nim chvilku běžel nějaký jiný policajt, ale nechal ho utéct. To bylo neuvěřitelný. Vůbec jsem to nepochopil,“ dodal Vrabel. Útočník mu obarvil kalhoty, které si podle svých slov koupil za účelem demonstrace. „Jsou památeční. Budu je nosit dál. Ten kluk, nějaké ucho, to trochu přehnal. Asi se chtěl proslavit,“ uzavřel Vrabel.

Zadlužený pořadatel demonstrací soud neobměkčil

Vrabel nevstoupil do nového roku úplně ideálně. Aktuálně čelí také dalšímu problému poté, co mu soud začátkem roku zrušil proces oddlužení. Vrabel čelil až do roku 2021 více než dvěma desítkám exekucí. Později na sebe podal insolvenční návrh, který byl schválen. Z téměř třímilionového dluhu měl splatit třicet procent. Kvůli nerespektování rozhodnutí mu ale nebude dovoleno oddlužení dokončit a Krajský soud v Českých Budějovicích minulý týden prohlásil konkurz na jeho majetek.

Podle insolvenčního správce za sedmnáct měsíců zaplatil Vrabel jen zhruba půl procenta dlužné částky. Vrabel nejprve soud označil za politický proces, po napomenutí svým advokátem se ve svých vyjádřeních mírnil.

Zadlužený pořadatel protivládních demonstrací Vrabel si měl koupit zlato za více než 170 tisíc korun

Zadlužený pořadatel protivládních demonstrací Ladislav Vrabel údajně v loňském roce zakoupil celkem čtyři zlaté slitky od pražské firmy Aurum Bohemica za více než 170 tisíc korun. Dnes o tom informoval portál SeznamZprávy.cz. Dezinformátor,...

„Soud nedospěl k závěru, že by dlužník činil vše, co je v jeho silách, aby uspokojil věřitele. Ze 17 měsíců období, kdy jste měl posílat splátky, byly měsíce, kdy jste do oddlužení neposílal žádné prostředky,“ řekl před týdnem soudce Zdeněk Strnad.

Vrabel podle svých slov v tento moment nevlastní žádný majetek, nemá v tuzemsku založený bankovní účet a na tom srbském, který používá, má do 100 euro. Nově se podle svých slov živí jako realitní makléř ve firmě Capitan Finance, která patří jeho ženě, Srbce Bojaně Vurdelja. Firma sídlí na známé adrese Rybná 716/24, kde má virtuální sídlo několik tisíc firem. Společnost Capitan Finance koupila Vurdelja v prosinci loňského roku a Vrabela v ní zaměstnala o měsíc později.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/Ladislav Vrabel

Štítky Ladislav Vrabel, policie, demonstrace, Úřad vlády České republiky, Státní zastupitelství ČR, Rusko, Josef Skála, oddlužení, Zdeněk Strnad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

21.1.23. o mafii která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů loutek, komediantů, válečných trpaslíků neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. O dnešní době na U rádiu Martina Kociánová 3 minuty o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, vládnoucí mafie válečnických trpaslíků, kudlanek, trubců, žraloků, pijavic, parazitů, převlečených soudruhů soukmenovců kteří všude sedí na místech kde tečou peníze které odklánějí, vyplácejí si násobky imaginární průměrné'mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám. Viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy... Filmy Příběh kmotra (agent StB Mrázek), Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, vše o mafii... Budeme volit obchodníka, nebo pávka kterého mafie tlačí na hrad ?

Neděle, 22. ledna 2023, 16:30Odpovědět

Dezinformátora Vrabela policie po výslechu propustila. Ve videu ukázal oblečení, které mu zničili odpůrci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.