Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladá žena si napůjčovala téměř půl milionu. Neměla ale na splácení, teď jí hrozí vězení

Až pět let vězení hrozí mladé ženě z Českobudějovicka, kterou podezírají policisté z úvěrových podvodů. Žena si měla od různých institucí půjčovat peníze i přesto, že je nemohla splácet. Při sjednávání jednotlivých úvěrů měla úmyslně lhát, aby peníze dostala. Přijít si tak měla na téměř půl milionu korun.

Čtyřiadvacetiletá žena z Českobudějovicka si měla podle policie v letech 2021 a 2022 od různých institucí půjčovat peníze i přesto, že věděla, že už několik takových závazků má a zároveň nemá dostatečně velké přijmy na jejich splácení. 

„Peníze od celkem pěti poškozených společností získávala formou půjček, zápůjček či úvěrů. Při sjednávání smluv uváděla úmyslně nepravdivé údaje nebo podstatné údaje zamlčovala. Pravdu neříkala především o svých stávajících úvěrech," uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Podle policie si měla napůjčovat téměř 500 tisíc korun. Mladá žena je podezřelá z trestného činu úvěrového podvodu. „V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na pět let," dodala Schwarzová.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky úvěr, peníze, okres České Budějovice, krimi, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá žena si napůjčovala téměř půl milionu. Neměla ale na splácení, teď jí hrozí vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.