Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo se distancuje od fanoušků, kteří poničili vlak cestou do Plzně

Vedení fotbalového Dynama se v pondělí distancovalo od chování fanoušků, kteří v neděli odpoledne poničili vlak, kterým cestovali na utkání do Plzně. Škoda, kterou způsobili, je předběžně podle policie vyčíslena na několik desítek tisíc korun.

„SK Dynamo České Budějovice se distancuje od chování skupiny fanoušků, která neorganizovaně bez podpory klubu cestovala vlakem na zápas do Plzně, poničila vagon Českých drah a byla zadržena policejními složkami. Chování těchto jedinců není v souladu s hodnotami Dynama a nemá v žádném případě místo na našem stadionu. Jihočeský klub v hledišti potřebuje za současné situace tu nejlepší možnou podporu a doufá, že fanoušci svým dílem přispějí k lepším výkonům, výsledkům a vzestupu tabulkou,“ napsalo dnes Dynamo na svůj klubový web.

Nedělní zápas Dynama v Plzni předčasně skončil pro tři desítky fanoušků jihočeského manšaftu. Policisté je zadrželi ve Strakonicích poté, co ničili vagon, ve kterém cestovali na západ Čech. „Policie událost prověřuje pro podezření z výtržnictví, poškození cizí věci a obecného ohrožení,“ shrnul pro redakci Drbny mluvčí policie Jiří Matzner.

Podle informací mluvčího Českých drah Lukáše Kubáta fanoušci poškodili interiér jednoho z kupé. „Zásah policie si dnes vyžádalo "chování" některých fotbalových fanoušků ve vlaku R638 jedoucího na zápas do Plzně. Fans zde zapálili zábavnou pyrotechniku, došlo k poškození vozu,“ doplnily České dráhy.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, České dráhy

Štítky České Budějovice, Strakonice, vlak, Česká dráhy, fanoušci, Dynamo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se distancuje od fanoušků, kteří poničili vlak cestou do Plzně  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.