Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Poškození vagonu fanoušky Dynama nebude řešit soud. Stotisícovou škodu společně uhradili

Téměř před měsícem na sebe fanoušci fotbalového Dynama upozornili tím, že poškodili vagon při cestě na ligový zápas v Plzni. Tři desítky příznivců jihočeského manšaftu tak ještě před utkáním zadržela policie. České dráhy jim navíc vyměřily téměř stotisícový účet. Na jeho uhrazení se následně fandové složili.

Zapálená světlice v kupé

Podle mluvčího Českých drah Lukáše Kubáta fanoušci v únoru poškodili interiér jednoho z kupé světlicí. „Zásah policie si vyžádalo "chování" některých fotbalových fanoušků ve vlaku R638 jedoucího na zápas do Plzně. Fans zde zapálili zábavnou pyrotechniku, došlo k poškození vozu,“ doplnily České dráhy.

Od jejich chování se záhy distancovali vedení budějckého klubu. „SK Dynamo České Budějovice se distancuje od chování skupiny fanoušků, která neorganizovaně bez podpory klubu cestovala vlakem na zápas do Plzně, poničila vagon Českých drah a byla zadržena policejními složkami. Chování těchto jedinců není v souladu s hodnotami Dynama a nemá v žádném případě místo na našem stadionu. Jihočeský klub v hledišti potřebuje za současné situace tu nejlepší možnou podporu a doufá, že fanoušci svým dílem přispějí k lepším výkonům, výsledkům a vzestupu tabulkou,“ napsalo tehdy vedení Dynama na svůj klubový web.

Fanoušci se na uhrazení škody složili

A právě vedení klubu tento týden informovalo o vývoji celého případy, kdy fanoušci za své řádění museli zaplatit 97 282 korun. Na vysokou částku se společně složili a škody Českým drahám zaplatili. „Doufám, že jsme to vzali za dobrý konec. Ti jedinci, kteří to udělali, si hned uvědomili, že udělali něco špatně. Hned jsme to začali řešit. Domluvili jsme se, že na to vybereme peníze a domluvíme se s Českými drahami, než to půjde k soudu. České dráhy nám vyhověly, poslaly dlužnou částku a tu jsme do termínu, který chtěli, poslali. Odpověděli, že je vše uhrazené a nebudou nic dávat k soudu,“ komentuje šéf fanouškovské skupiny Ultras Budweis Jan Budinský.

Ten zároveň v textu na klubovém webu prozradil, jak k celému incidentu došlo. „Sešli jsme se jako vždycky na nádraží, potkali jsme se s policií a těm jsem řekl, že jedeme do Plzně. Oni odpověděli, že ano a jeli s námi. Domluvili jsme se s hlavním policistou, že si vezmeme jeden zadní vagon. Všechno to bylo v pohodě,“ řekl šéf fanoušků Dynama. Jenomže pak se vše zkomplikovalo. „Někdo od nás z rozmaru nebo nedočkavosti odpálil světlici. A začaly se dít věci. Slyšet jsem, že se říkalo, že jsme zapálili vlak a lidé se tam nadýchali kouře. To ale pravda být nemůže, ve vagonu jsme byli jen my. Hned zastavili vlak, vystoupili jsme ven a čekali na další jednotku. Dali nám všem pouta a počkali jsme na vlak, který jel do Budějovic. Tam jsme všichni v poutech nasedli, dojeli jsme do Budějovic a tam si nás převzala další skupina. Ta nás rozvozila na stanice a tam jsme vypovídali,“ popsal Budinský.

Na zaplacení dlužné částky se skládalo zhruba 20 fanoušků a peníze získala skupinka také z fondu na choreo, ve kterém střádá peníze během celé sezony. „Vím, že tu ostudu už nevyžehlíme, ale alespoň něco. Rovnou jsme si to mezi sebou vyříkali a víme, že už se to nesmí nikdy stát. Je vidět, že u nás morálka alespoň nějak funguje,“ uzavřel šéf fanouškovské skupiny, který doufá, že už se nic podobného nebude opakovat.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky České Budějovice, Strakonice, vlak, Česká dráhy, fanoušci, Dynamo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poškození vagonu fanoušky Dynama nebude řešit soud. Stotisícovou škodu společně uhradili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.