Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči od noci řeší popadané stromy. Nejvíce na Jindřichohradecku

Výstraha meteorologů před silným větrem se naplnila. Jihočeští hasiči vyjížděli od sobotního rána zejména k popadaným stromům. Nejhorší situace je podle mluvčí hasičů Venduly Matějů na Jindřichohradecku.

„Od jedné hodiny ranní vyjíždíme k popadaným stromům. K půl desáté evidujeme celkem 52 výjezdů. Jeden výjezd mnohdy ale znamená odklízení více stromů,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Nejhorší situace je podle ní na Jindřichohradecku, kde hasiči vyjížděli celkem osmnáctkrát. Další výjezdy byly zejména na Českokrumlovsku a Prachaticku. V jednom případě šlo o zajištění uvolněné střechy, jinak šlo vždy o popadané stromy. 

Kvůli větru je na několika místech přerušený provoz na železnici. Podle webu Českých drah (ČD) narazil okolo šesté hodiny ráno mezi Ražicemi a Táborem vlak do stromu v úseku Vlastec - Červená nad Vltavou. Provoz měl být obnovený dopoledne. Náhradní autobusová doprava je zavedená kvůli poruše trakčního vedení také v úseku Rybník - Horní Dvořiště na trati z Českých Budějovic do Rakouska, podle předpokladu drah tam vlaky nebudou jezdit do 12:00.

Překážky po ránu blokovaly železniční tratě také mezi Jindřichovým Hradcem a Jarošovem nad Nežárkou a mezi Chýnovem na Táborsku a Obrataní na Pelhřimovsku.

Celé Česko zasáhne dnes a v sobotu silný vítr o rychlosti až 110 kilometrů za hodinu

Celé Česko zasáhne dnes a v sobotu silný vítr. Na horách může v nárazech dosáhnout rychlosti až 110 kilometrů za hodinu, tedy téměř síly orkánu. Vyplývá to z výstrahy, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na horách se...

Výstraha meteorologů před silným větrem platí od páteční 20:00 hodiny do sobotních 13:00 pro západní části Jihočeského kraje. Od 1:00 v sobotu už platí výstraha pro celé Česko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky strom, okres Jindřichův Hradec, Česko, okres Český Krumlov, okres Prachatice, výstraha, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči od noci řeší popadané stromy. Nejvíce na Jindřichohradecku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.