Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Paraglidista se zřítil z patnáctimetrové výšky. Letěl pro něj vrtulník

Zdravotníci a hasiči zasahovali včera odpoledne u nehody paraglidisty, který se na Prachaticku zřítil zhruba z patnáctimetrové výšky. Po vyproštění byl letecky transportován do nemocnice. Při pádu utrpěl poranění hrudníku, končetin a hlavy.

K nehodě došlo u obce Volovec na Prachaticku kolem čtvrté hodiny odpoledne. Na místo vyrazili dvě pozemní posádky záchranářů, vrtulník a také prachatičtí hasiči. „Podle prvotních informací se muž zřítil do nepřístupného terénu. Na místo proto vyrazil vrtulník se speciálním vybavením na palubě určeným k záchraně osob v podvěsu. Využití této techniky nebylo nakonec potřeba," popsala mluvčí zdravotníku Zuzana Fajtlová.

Hasičům a záchranářům, kteří se na místo dostali jako první, se podařilo zraněného muže vyprostit. Podle mluvčí hasičů Venduly Matějů se měl zřítit zhruba z patnáctimetrové výšky. 

Zdravotníci poskytli paraglidistovi akutní přednemocniční péči a letecky ho ve stabilním stavu transportovali do českobudějovické nemocnice. „Muž utrpěl vícečetné poranění hrudníku, končetin a hlavy lehkého až středně těžkého charakteru, po celou dobu byl při vědomí a se záchranáři komunikoval,“ dodala Fajtlová.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK, HZS JK

Štítky paragliding, zdravotnický pracovník, okres Prachatice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paraglidista se zřítil z patnáctimetrové výšky. Letěl pro něj vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.