Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž kradl kolo před radnicí. Celou dobu ho pozorovala kamera

Se zajímavým příběhem přišel v tomto týdnu osmnáctiletý mladík, kterého chytili českobudějovičtí strážníci při krádeži kola v centru města. Podle něj mu bylo podobné kolo před několika týdny ukradeno, a tak se rozhodl vzít si ho zpět. Celou dobu ho ale pozorovala městská kamera.

Celý incident se odehrál v polovině tohoto týdne na náměstí Přemysla Otakara II. před českobudějovickou radnicí. Operátor městského kamerového systému si všiml mladíka, který se nenápadně rozhlížel kolem sebe a prohlížel si kola zaparkovaná v kolostavu. „Po několika minutách přistoupil k jednomu z jízdních kol a ze svého zavazadla vytáhl kleště. Jakmile zjistil, že „vzduch je čistý“, začal s nimi pracovat na přeštípnutí zámku jednoho z odstavených jízdních kol," popsala mluvčí strážníků Věra Školková.

Na místo už ale v tu chvíli mířila hlídka strážníků, která chytila zloděje přímo při činu. Osmnáctiletý mladík městským policistům vysvětlil, proč se krádeže dopustil. „Přišel s těžko uvěřitelnou historkou. Před několika týdny mu údajně bylo odcizeno kolo, které se nápadně podobalo předmětnému bicyklu. A tak se rozhodl vzít si ho zpět," doplnila mluvčí.

Případ si k dalšímu šetření převzala státní policie.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky jízdní kolo, Přemysl Otakar II., videokamera, městská policie, strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž kradl kolo před radnicí. Celou dobu ho pozorovala kamera  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.