Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Čáp se zranil o elektrické vedení. Kvůli vnitřním popáleninám uhynul

Uplynulo jen pár měsíců od doby, kdy se v Záchranné stanici Makov začali starali o čápa, který se chytili do nastražené železné pasti. Na konci týdne řešili další podobný případ. Čápa zraněného od elektrického proudu našli u železniční trati u Smrkovic za Pískem. V neděli podvečer stanice informovala o tom, že zvíře uhynulo.

„Včera odpoledne jsme hledali u Smrkovic za Pískem poraněného čápa. Dle strojvedoucích měl ležet na poli u trati. Nakonec, asi po 3 hodinách, jsem ho našel. Pod sloupem trakčního vedení, ve velmi špatném stavu," popsal na svém Facebooku Libor Šejna ze Záchranné stanice Makov. 

Ještě ten den se o zvíře postarala veterinářka, která provedla základní ošetření a zašila mu rány. „Jeho stav je ale velmi vážný a moc šancí mu bohužel nedávám, držte mu palce," dodal v příspěvku Šejna. 

V neděli podvečer na sociálních sítích zveřejnil informaci, že čáp bohužel zraněním podlehl. Podle Šejny uhynul na vnitřní popálení od ohně. 

Záchranná stanice na začátku dubna řešila případ, ve kterém se chytil čáp do nastražené železné pasti. Čáp byl ihned po odchytu odvezen na specializovanou kliniku v Kralupech nad Vltavou, kde jej podrobili operaci. Vážně poraněnou nohu se ale již veterinářům bohužel nepodařilo zachránit a museli ji tak zvířeti amputovat.

Libor Šejna z jihočeské Záchranné stanice živočichů Makov řešil v pátek další případ, kdy se v nesnázích ocitl chráněný druh ptáka. Tentokrát vyrážel na pomoc čápovi bílému. Ten se u rybníka nedaleko Radomyšle na Strakonicku chytil do železné...

V týdnu Šejna na Facebooku informoval, že čáp musel podstoupit další operaci. „Uražená noha se bohužel začala horšit a tak jsme čápa odvezli na další operaci. Opět nám vyšla vstříct paní doktorka Helena Vaidlová, moc děkujeme. Noha se musela “zkrátit”, držte mu palce, ať to dá,“ napsal. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchranná stanice Makov

Štítky čáp, zvíře, zranění, záchranná stanice makov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čáp se zranil o elektrické vedení. Kvůli vnitřním popáleninám uhynul  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.