Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při kontrole chatové oblasti našel policejní pes odsouzeného muže

Jen pár dní poté, co se policejnímu psovi Miníkovi podařilo vypátrat muže, který se rozhodl v lesích nedaleko Českých Budějovic ukončit svůj život, slaví tento čtyřnohý pomocník další úspěch. Tentokrát během kontroly chatové oblasti vyčmuchal muže, který byl v celostátním pátrání.

Měla to být obyčejná kontrola chatové oblasti u Jankova. Nakonec si policejní pes Miník připsal další úspěch. Společně se svým pánem zkontroloval několik objektů, u poslední chaty se ale najednou pes rozběhl směrem do lesa. „Po chvíli se ozval štěkot, kterým neomylně označil osobu, která se v lese pohybovala. Psovod následně zjistil, že se jedná o muže, který se do této oblasti vydal na základě doporučení svých kamarádů, protože by zde měly být vltavíny,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Muž si místo jen procházel a k nelegální těžbě podle Schwarzové nedocházelo. Během kontroly totožnosti ale zasahující psovod zjistil, že se jedná o celostátně hledaného. „Na devětačtyřicetiletého muže z Liberecka byl vydán rozsudkem Okresního soudu v Jindřichově Hradci příkaz k zatčení pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla mluvčí.

Na místo dorazili policisté, kteří hledaného převezli na služebnu.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kontrole chatové oblasti našel policejní pes odsouzeného muže  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.