Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Stav zaměstnanců budějovické nemocnice, které zranil muž mačetou, je stabilizovaný

, aktualizováno 17. června 2023, 18:49

Stav čtyř členů personálu psychiatrického oddělení budějovické nemocnice, které v pátek napadl a zranil muž s mačetou, je stabilizovaný. Policie vytvořila vyšetřovací tým, řekl dnes jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Muž, kterého policie zadržela, způsobil v pátek třem zdravotním sestrám a sanitářovi sečná zranění.

„Nikdo není v nějakém ohrožení života, všichni čtyři zůstávají v péči lékařů a ten stav je v téhle chvíli stabilizovaný. To je jediná pozitivní aktualita k dnešku. Všichni jsou ve stavu, který se nezhoršil. Není tam od včerejška (od pátku) žádné zhoršení. Policie mě naposledy informovala, že dala dohromady tým na vyšetřování. Budou se zabývat všemi materiály, které jsou dosažitelné, kamery a podobné věci," řekl dnes hejtman Martin Kuba (ODS).

Mluvčí nemocnice Iva Nováková v sobotu večer řekla, že někteří ze zraněných zaměstnanců byly propuštění z nemocnice. „Tři ze zaměstnanců jsou propuštění do domácího léčení," uvedla večer Nováková.

Na psychiatrickém oddělení českobudějovické nemocnice v pátek odpoledne zasahovala policie. Muž tam mačetou zaútočil na personál a zranil čtyři osoby. Policie o tom informovala na svém twitterovém účtu. Muže se podařilo zadržet. Ředitel nemocnice...

Policejní mluvčí Jiří Matzner novinářům v pátek řekl, že útočníka zpacifikovali členové personálu společně s příslušníky bezpečnostní agentury, pak ho policie zadržela. Na místě zasahovaly tři posádky záchranářů včetně lékaře, sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Zuzana Fajtlová.

Ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek v prohlášení sdělil, že nemocnice jako takzvaný měkký cíl pravidelně trénuje řešení podobných útoků. Nácvik na psychiatrickém oddělení se naposledy konal loni v listopadu. „Asi je velmi komplikované tomu (útoku) zabránit," řekl v pátek hejtman. Budějovická nemocnice patří do holdingu Jihočeské nemocnice, který provozuje Jihočeský kraj.

Útoky v nemocnicích jsou v Česku spíše ojedinělé. Ten v Českých Budějovicích ale není jediným v kraji

Případy vážného napadení ostatních pacientů nebo personálu nemocnic jsou v České republice spíše ojedinělé. Dnešní útok v českobudějovické nemocnici nebyl prvním na jihu Čech. V roce 2005 zaútočil agresivní muž v táborské nemocnici na přivolané...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky kriminalita, nemocnice, České Budějovice, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav zaměstnanců budějovické nemocnice, které zranil muž mačetou, je stabilizovaný  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.