Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zaměstnanci nemocnice, které zranil muž mačetou, se léčí doma

Poslední ze čtyř zraněných zaměstnanců českobudějovické nemocnice byl dnes propuštěný do domácího ošetření. Ostatní tři byli propuštěni už v sobotu. Sestry a sanitáře zranil v pátek odpoledne na psychiatrickém oddělení devětadvacetiletý muž mačetou. Policie ho obvinila z těžkého ublížení na zdraví. Hrozí mu pět až 12 let vězení.

„Všichni čtyři zranění z pátečního napadení v nemocnici v Českých Budějovicích už byli propuštěni do domácího ošetření,“ napsal dnes odpoledne na svém Facebooku jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Informaci ČTK potvrdila také mluvčí českobudějovické nemocnice Iva Nováková.

Incident se stal v pátek odpoledne na psychiatrickém oddělení českobudějovické nemocnice. Právě sem měl přijít devětadvacetiletý muž, podle jihočeského hejtmana šlo o návštěvníka, a zaútočit na zaměstnance oddělení. Třem zdravotním sestrám a jednomu sanitářovi způsobil mačetou sečná zranění. Personálu se podařilo útočníka znehybnit a předat do rukou policie. Na místě zasahovali tři posádky a lékař zdravotnické záchranné služby.

Policie devětadvacetiletého muže obvinila z těžkého ublížení na zdraví. „Kriminalisté zároveň zpracovávají podnět k návrhu na vzetí muže do vazby,“ napsala dnes policie novinářům. Policejní mluvčí Milan Bajcura doplnil, že útočníkovi hrozí pět až 12 let vězení.

Jihočeští kriminalisté obvinili devětadvacetiletého muže, který včera zaútočil mačetou v českobudějovické nemocnici, z těžkého ublížení na zdraví. Nyní zpracovávají návrh na jeho vzetí do vazby. Útočník zranil čtyři osoby, šlo o sestry a...

Útok odsoudil ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek, hejtman Kuba i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Všichni zároveň ocenili zásah zaměstnanců. „Chtěl bych ocenit obětavost a profesionální reakci našich zaměstnanců, díky nimž se podařilo útočníkovi zabránit v pokračování útoku. Důrazně odsuzuji dnešní neospravedlnitelný a brutální útok na zaměstnance nemocnice,“ sdělil Šnorek.

Útoky v nemocnicích jsou v Česku spíše ojedinělé. Ten v Českých Budějovicích ale není jediným v kraji

Případy vážného napadení ostatních pacientů nebo personálu nemocnic jsou v České republice spíše ojedinělé. Dnešní útok v českobudějovické nemocnici nebyl prvním na jihu Čech. V roce 2005 zaútočil agresivní muž v táborské nemocnici na přivolané...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky kriminalita, nemocnice, České Budějovice, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Není útok mačetou pokus o vraždu ? Budou na ni čekat ?

Úterý, 20. června 2023, 08:08Odpovědět

Zaměstnanci nemocnice, které zranil muž mačetou, se léčí doma  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.