Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Porschem jel po dálnici 251 kilometrů v hodině. Ujet chtěl i policii

Rychlost 251 kilometrů v hodině naměřili jihočeští policisté řidiči porsche, který na konci minulého týdne jel po dálnici D3 směrem na Prahu. Policisté chtěli muže pomocí výstražného zařízení zastavit, muž ale sjel z dálnice a chtěl policii ujet. Nakonec ho zastavily semafor a protijedoucí auta. Muži hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení.

Závodníka na dálnici D3 ujíždějícího v Porsche 911 GT3 z Českých Budějovic směrem na Prahu si policie všimla ke konci minulého týdne. Muži naměřili rychlost 251 kilometrů v hodině. Nejvyšší povolená rychlost byla přitom v místě 130 kilometrů v hodině. „Policisté za pomocí výstražného a zvukového zařízení dávali řidiči znamení, aby sjel na nejbližším sjezdu a zastavil. Na to reagoval tím, že sice sjel, ale zřejmě měl v úmyslu strážcům zákona ujet,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž sjel z dálnice na exitu 125 Lhotice a pokračoval směrem ke „staré silnici“ na Chotýčany. Tam ho ale zastavily semafory a protijedoucí auta. „Řidič byl vyzván k zastavení a vystoupení z vozu, na což mu nezbylo než reagovat. Provedeným testem na návykové látky vykázal negativní nález, a to jak na alkohol, tak i na omamně psychotropní látky. Svého protiprávního jednání si byl plně vědom a souhlasil s projednáním přestupku,“ uvedl mluvčí.

Jde o druhý podobný případ, který policie na jihu Čech řešila. Řidiči hrozí vysoká pokuta a také ztráta řidičského průkazu.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porschem jel po dálnici 251 kilometrů v hodině. Ujet chtěl i policii  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.