Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie navrhla obžalovat dvojici za vykořisťování a kuplířství na jihu Čech

Policie navrhla obžalovat muže a ženu z organizování prostituce na jihu Čech. Cizinec navíc v Česku podle vyšetřovatelů vykořisťoval zahraniční dělníky při těžbě dřeva. Novinářům to dnes sdělil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Muži hrozí až 12 let, a to i za znásilnění a za nedovolené ozbrojování. Ženu může soud za kuplířství poslat za mříže až na osm let.

Obviněný muž pochází z jihovýchodní Evropy. Podle Ibeheje organizoval v letech 2016 až 2019 ve své vlasti nábor krajanů, kterým sliboval za těžbu dřeva v Česku měsíční mzdu ve výši zhruba 30 tisíc korun. "Nejméně 11 dělníků nechal dopravit do České republiky a ubytoval je v nevyhovujících podmínkách bez tekoucí vody a sociálního zařízení," popsal mluvčí s tím, že dělníci pracovali 12 hodin denně včetně víkendů, přičemž jim tento obchodník s lidmi měsíčně vyplácel jen několik stokorun. Sám za jejich práci inkasoval přes milion korun.

Cizinec ve své vlasti v letech 2018 až 2021 rovněž najal nejméně pět dívek k provozování prostituce v nočním klubu na jihu Čech, tvrdí policie. Obviněná žena pak činnost žen v podniku organizovala. "Dívky musely dvojici osob odevzdávat jednu třetinu výdělků získaných prostitucí, kdy obvinění tak podle našich závěrů tímto způsobem získali nejméně jeden milion korun," uvedl Ibehej. Jednu z najatých dívek podle něj cizinec v roce 2020 přinutil k pohlavnímu styku. Navíc bez povolení přechovával loveckou kulovnici s větším množstvím střeliva.

Oba obvinění byli ve vazbě, nyní jsou již na svobodě. O podání obžaloby rozhodne Krajské státní zastupitelství v Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, kuplíř, vykořisťování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie navrhla obžalovat dvojici za vykořisťování a kuplířství na jihu Čech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.