Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena nechala psa téměř hodinu zavřeného v horku v autě. Zvíře uhynulo

, aktualizováno 18. července 2023, 13:10

Tragický konec má případ možného týrání, který od pondělí vyšetřují jihočeští policisté. V autě u zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou nechala majitelka v autě téměř hodinu zavřeného psa. Kolabujícího zvířete si všimli svědci a zavolali policii. Staforda po vysvobození převezli v urgentním stavu k veterináři, ten ale později uvedl, že zvíře uhynulo.

Incident se stal v pondělí u zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou. Tady si svědci na parkovišti všimli uzamčeného auta, ve kterém podle policie doslova kolabuje pes. „S ohledem na situaci oznamovatel přivolal policisty a sám se zároveň pokusil rozbít okénko vozu, to se mu však nepovedlo. Policisté mezitím zjistili telefon na majitelku vozu, telefon však někdo při vyzvánění zavěsil,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Po chvíli se na místo majitelka dostavila, auto otevřela a psa pustila ven. Staford musel být v urgentním stavu převezen k místní veterinářce. „Jak později zjistili policisté, pes mohl v autě trpět bezmála hodinu. Případ však nemá šťastný konec, veterinářka následně policistům sdělila, že pes večer uhynul,“ uvedl Matzner.

Majitelka je podezřelá z týrání psa a čeká ji vyšetřování. „Teploty letošního léta jsou skutečně extrémní, nesmíme zapomínat, že z uzavřeného vozidla se na slunci stává doslova pec. Tyto případy se každoročně opakují. I jen několik minut v uzavřeném autě na slunci stačí způsobit zvířeti či dítěti zdravotní komplikace,“ upozornil mluvčí.

Instagramový profil Static garage, jehož samolepka byla na autě, ve kterém byl pes zavřený, na případ reagoval na sociálních sítích. Na Instagramu zveřejnil vyjádření údajného majitele psa. Ten ještě včera napsal, že zvíře je stabilizované a že všeho lituje. „Chtěli jsme dětem dopřát hezký výlet, v tu chvíli jsme zapomněli na našeho čtyřnohého chlupáče. Do teď si vyčítáme, že něco takového jsme mohli dopustit naší chybou,“ napsal údajný majitel.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, pes, horko, týrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena nechala psa téměř hodinu zavřeného v horku v autě. Zvíře uhynulo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.