Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Muž chtěl přespat v kradeném autě. Kvůli zapálené cigaretě začal vůz hořet

Jihočeským kriminalistům se podařilo objasnit požár automobilu, ke kterému došlo v minulém týdnu. Na svědomí ho má muž, který vůz ukradl a odjel s ním směrem do Lišova. Po cestě se ale rozhodl v autě přespat, zapálil si v něm cigaretu, od které auto vzplálo. Muž způsobil škodu za více než 150 tisíc korun. Navíc má až do roku 2024 zákaz řízení.

Muž měl podle policie auto ukrást ve středu 2. srpna z obce Trocnov na Českobudějovicku. S vozem odjel směrem ke krajskému městu a poté do Lišova. „V katastru obce Hvozdec s vozidlem zastavil a rozhodl se v něm přespat. Před spaním si uvnitř zapálil cigaretu a usnul. Následně došlo k požáru,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Způsobenou škodu vyčíslili policisté na více než 150 tisíc korun.

Během vyšetřování kriminalisté zjistili, že muž má navíc až do prosince 2024 zákaz řízení. Obvinili ho tak hned ze dvou trestných činů, a to neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala mluvčí.

Hasiči ukončili po třech dnech zásah u požáru pneumatik v Borovanech

Hasiči ukončili dnes odpoledne zásah u požáru skládky v Borovanech na Českobudějovicku. Hořet začala ve čtvrtek nad ránem, zásah tedy trval více než tři dny. Škoda, kterou požár způsobil, byla odhadnuta na 60 milionů korun. Vyšetřování příčin...

Policie vyloučila, že by událost souvisela s velkými požáry, ke kterým došlo v minulém týdnu na Českobudějovicku. „Kriminalisté případy nadále intenzivně vyšetřují, ale souvislost s výše uvedeným případem vylučují. Proto nadále platí výzva všem občanům, aby v případě, že mají k případům jakékoliv informace, kontaktovali policisty na lince 158," uzavřel Schwarzová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, auto, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

V mafianově s bendojustucí pachatelům případně hrozí i trest, možná i podmínka. Kde jsou monitorovací náramky které by se recidivistům vždy okamžitě nasadily. Zákaz alkoholu, drog, pohybu po 20 hodině, porušení vykázání a do basy. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde.

Středa, 9. srpna 2023, 08:17Odpovědět

Muž chtěl přespat v kradeném autě. Kvůli zapálené cigaretě začal vůz hořet  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.