Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Bezvládného muže z Vltavy vytáhly dvě ženy. Je ve vážném stavu

Bezvládného těla ve Vltavě si včera odpoledne všimly dvě ženy, které se po řece plavily na paddleboardech. Muže vytáhly na břeh a poskytly mu první pomoc. Jeho stav je velmi vážný.

O události informovali dnes dopoledne policisté. „Dvě ženy na paddleboardech vytáhly včera odpoledne z Vltavy v Českých Budějovicích bezvládného muže. Muži poskytly první pomoc. V oživování pak pokračovali policisté z hlídkové služby do příjezdu zdravotnické záchranné služby," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Stav muže je podle policie velmi vážný. Na místě zasahovaly dvě posádky záchranářů. „Na místě již probíhala laická resuscitace. Zdravotníci na ni navázali intenzivní resuscitační péčí. Po nějaké době se záchranářům u utonulého muže povedlo obnovit srdeční činnost. Pacient byl v kritickém stavu transportován na ARO českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí zdravotnické záchranné služby Petra Kafková.

V neděli odpoledne řešila policie podobný případ, kdy se v jedné z pískoven na Jindřichohradecku utopil mladý muž. Přivolaní záchranáři se ho snažili na místě resuscitovat, bohužel ale neúspěšně. Policie upozorňuje, aby lidé ve vodě nepřeceňovali své síly.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezvládného muže z Vltavy vytáhly dvě ženy. Je ve vážném stavu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.