Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie uzavřela případ uhynulého psa. Majitelům hrozí půl roku vězení

Až půl roku za mřížemi hrozí dvojici, která nechala letos v létě před hlubockou zoologickou zahradou v rozpáleném autě zavřeného psa. Zvíře se po zhruba hodině podařilo dostat ven a k veterináři, v noci ale i přes veškerou péči uhynulo.

Případ se stal 18. července před zoologickou zahradou v Hluboké nad Vltavou. Dvojice tady nechala v autě na přímém slunci zavřeného stafordšírského teriéra, zatímco vyrazila do zoo. Teplota vzduchu se přitom pohybovala kolem 28 stupňů Celsia.

Kolabujícího zvířete si všimli svědci, kteří se pokusili rozbít okýnko, to se jim ale nepodařilo. Zavolali proto na policii, které se podařilo zjistit telefonní číslo na majitelku, ta však mobil při vyzvánění zavěsila. K autu přišla po několika desítkách minut a staforda vysvobodila. V urgentním stavu byl pes následně převezen k veterináři. Na následky dehydratace a selhání orgánů ale v nočních hodinách uhynul.

Psa nechal v autě a odešel do zoo. Udělal jsem chybu, napsal muž

Psa nechal v autě, odešel do zoologické zahrady za rodinou a přibližně hodinu tam zvíře nechal. Když ho po zhruba hodině upozornil kamarád, že na místo jede policie, tak se k vozidlu vrátil. Majitel psa nyní svého činu lituje a přiznává, že...

Českobudějovičtí kriminalisté dvojici obvinili ze zanedbání péče o zvíře. Hrozí jim tak až půl roku vězení. Původně přitom policie vyšetřovala případ jako možné týrání, za což by jim hrozil trest vyšší. „Nebyl tam úmysl. Po vyhotovení všech znaleckých posudků proto vyšetřovatel vznesl obvinění ze zanedbání péče o zvíře,“ vysvětlil pro iDnes policejní mluvčí Jiří Matzner.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, pes, stafordšírský teriér, staford

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie uzavřela případ uhynulého psa. Majitelům hrozí půl roku vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.