Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Neznámý muž měl lákat děti do auta. Oznámení se nezakládají na pravdě, uvedla policie

Nabízet odvoz domů nebo do školy měl v okolí Hodějovic několika dětem neznámý muž ve stříbrné dodávce. Děti vše oznámily ve škole, která o věci informovala rodiče a policii. Ta se věcí zabývala a dnes dopoledne uvedla, že se oznámení o obtěžování nezakládají na pravdě.

Neznámý muž ve stříbrné dodávce měl děti oslovovat v okolí návsi ve Starých Hodějovicích. „Jednoho žáka muž lákal do auta ráno cestou na autobus do školy, druhého cestou ze školy od autobusu domů a třetího v odpoledních hodinách. Některým nabídl, že si v autě mohou dát bonbony,“ stojí v textu, který měli dostat rodiče žáků Základní školy Nové Hodějovice. Incidenty měli vedění školy oznámit samotní žáci. 

Škola proto ihned informovala rodiče dětí, a také policii. „Třídní učitelky dnes všechny žáky znovu poučily, aby nikdy do cizího auta k neznámé osobě nenastupovali. Prosíme rodiče, aby doma své děti ještě poučili o pokud byste se o dozvěděli o dalším setkání dítěte s cizí osobou, která děti láká k nastoupení do auta, hlaste to na Policii ČR,“ stojí dále ve zprávě.

Údajným obtěžování se zabývali policisté ze Suchého Vrbného. „Policisté provedli šetření a zjistili, že se oznámení nezakládají na pravdě,“ uvedla během pátečního dopoledne mluvčí Štěpánka Schwarzová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, děti, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý muž měl lákat děti do auta. Oznámení se nezakládají na pravdě, uvedla policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.