Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Naletěl falešnému bankéři a během pár minut přišel o statisíce

Českokrumlovští policisté vyšetřují další bankovní podvod. Důvěřivec naletěl falešnému bankéři a během chvíle přišel o více než 400 tisíc korun. Policie radí, aby lidé v takových případech ihned zavěsili, sami kontaktovali svou banku a situaci si ověřili se svým osobním bankéřem.

Scénáře bankovních podvodů se opakují. Falešný bankéř své oběti nejčastěji kontaktuje s informací, že jejich účet byl napaden a dotyčný musí dle jeho instrukcí ihned učinit i několik bankovních transakcí, nebo vyradit své přihlašovací údaje do internetového bankovnictví. To se přihodilo i muži z Českokrumlovska, kterého podvodník tímto způsobem obral o statisíce.

„Kolem poledne zvedl příchozí hovor, ve kterém se ozval údajný pracovník banky, který muži sdělil, že jeho účet je právě napaden a je třeba okamžitě jednat, aby nepřišel o své peníze, které měl na účtu. Poškozený si tedy převedl ze svého spořícího účtu na ten běžný částku přesahující 200 tisíc korun a dále v osmi dalších platbách převedl podvodníkovi na jeho účet více jak 400 tisíc korun,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Policisté radí, aby lidé v takových případech zachovali klid, nenechali se vyděsit a donutit k pochybným transakcím. „Pokud vás někdo s takovouto informací překvapí, nenechte se oklamat. Telefon zavěste, zavolejte přímo do banky, kterou používáte, svému osobnímu bankéři či do banky přímo zajděte a informaci si ověřte. Bankéři nevolají lidem s tím, aby si okamžitě přeposílali peníze na jiné účty,“ doplnila Krausová.

Ohodnoť článek

Štítky falešný bankéř, internetové bankovnictví, Český Krumlov, transakce, podvod, peníze

Naletěl falešnému bankéři a během pár minut přišel o statisíce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.