Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V lednu na jihočeských silnicích zemřelo sedm lidí, nejvíce za poslední roky

V prvním letošním měsíci zahynulo při nehodách na jihu Čech sedm lidí. Jde o nejtragičtější leden za posledních několik let. Loni v lednu nezahynul na jihočeských silnicích nikdo. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a ČTK.

Tragická byla především druhá polovina ledna. V rozmezí osmi dnů při nehodách zahynuli čtyři lidé. U Horního Žďáru na Jindřichohradecku zemřela 17. ledna spolujezdkyně ve voze, do něhož čelně narazilo auto. O dva dny později zahynul řidič u Stráže nad Nežárkou na Jindřichohradecku. Následně 23. ledna nepřežil čelní srážku u Vranína na Českobudějovicku také řidič. A poslední tragická nehoda se stala 25. ledna, kdy mezi Majdalenou a Třeboní na Jindřichohradecku na vozovce I/24 zemřel řidič dodávky.

V lednu se stalo 368 nehod, což je o 38 více než loni. Při nehodách byli čtyři lidé těžce zraněni, 112 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 39 milionů korun.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v pondělí 29. ledna, celkem 25.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS JK

Štítky nehoda, automobilová, leden, 2024, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lednu na jihočeských silnicích zemřelo sedm lidí, nejvíce za poslední roky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.