Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Za pohlavní zneužití nezletilé dívky jde senior na čtyři roky do vězení

Na čtyři roky do věznice s ostrahou půjde dvaasedmdesátiletý senior, který měl loni v červnu v malé vesnici na jihu Čech pohlavně zneužít dvanáctiletou dívku. Rozsudek dnes padl u Krajského soudu v Českých Budějovicích. Státní zástupkyně se proti němu na místě odvolala.

Případ se měl stát na začátku června 2023 na statku v malé vesnici na jihu Čech. Na statek se měly chodit bavit děti od 12 do 21 let, které tady občas užívaly alkohol, podle některých i drogy.

Uvedený večer měla zneužitá dívka užít látku fenibut, která se používá jako doplněk stravy, ale spadá také mezi rekreační drogy. Dívka se podle své výpovědi po užití látky necítila dobře, chtělo se jí zvracet, bolely jí kosti a nebyla schopna ani brečet ani mluvit.

Následně se měla odebrat do pokoje, kde si lehla. Sem měli přijít dva svědci, kteří ji svlékli kalhoty a kalhotky. Následně měl dorazit odsouzený senior, který ji osahával, zasouval jí do přirození prsty a následně se měl pokusit zasunout i penis. To se mu ale nepodařilo, což měl komentovat slovy „že se tam nemůže dostat“.

Senior měl na statku znásilnit nezletilou zdrogovanou dívku. Hrozí mu až 12 let vězení

Dalším jednáním pokračoval dnes před Krajským soudem v Českých Budějovicích případ, ve kterém je dvaasedmdesátiletý senior obžalovaný ze znásilnění dvanáctileté dívky. Případ se měl stát v malé vesnici na jihu Čech loni v červnu. Muž vinu odmítá.

Soud se opíral hlavně o svědectví nezletilé dívky. I přesto, že podle některých znalců je dívka nevěrohodná a má sklony ke konfabulacím, byla její výpověď podle soudu kompaktní, logická, přesvědčivá a bez zásadních nesrovnalostí. „Z výpovědi zároveň nic nenasvědčuje tomu, že by chtěla obžalovanému nějak ublížit,“ uvedl soudce Jaromír Hájek.

Uvedl také, že senior nakonec nebyl uznán vinným ze znásilnění, ale z pohlavního zneužití, za což mu hrozil trest odnětí svobody od 1 roku do 8 let, místo původních 6 až 12 let.

Dvaasedmdesátiletého seniora soud nakonec odsoudil ke čtyřem letům vězení ve věznici s ostrahou. Zároveň musí poškozené dívce zaplatit 100 tisíc korun. Státní zástupkyně se na místě proti rozsudku odvolala.

Hájek na závěr ještě doplnil, že soud je navíc přesvědčen, že u jednoho ze svědků je důvodné podezření ze spáchání trestného činu nezabránění trestnému činu, čemuž by se měly orgány činné v přípravném řízení věnovat. Zároveň se bude vyšetřovat, zda se senior nedopustil dalšího protiprávního jednání na jiné dívce.

Ohodnoť článek

Foto Elmira Talířová

Štítky krimi, soud, senior, pohlavní zneužití

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

Že by rodina chtěla po příbuzných zaplatit dluhy co napáchala . A zalhala u Policie a u Soudu

Středa, 10. dubna 2024, 13:36Odpovědět

Za pohlavní zneužití nezletilé dívky jde senior na čtyři roky do vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.