Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Pátrací akce v šumavských lesích, po pětiletém dítěti pátrali policisté ze dvou krajů

Při rodinné procházce po šumavských lesích se rodičům ztratila pětiletá dcera. Dítě zmizelo na zelené turistické trase ve směnu na Popelnou horu. Pátrací akce trvala přes hodnu. Ztracená holčička sama ušla dva kilometry.

Jak jako první informoval portál Novinky.cz, zmizení své pětileté dcery nahlásili na tísňovou linku vyděšení rodiče v neděli 5. května okolo půl jedenácté dopoledne. „Vzhledem k nízkému věku nezletilé hrála roli každá minuta. Do pátrací akce byli nasazeni nejen policisté prachatického územního odboru, ale také policisté ze sousedního Plzeňského kraje. Přizváni dále byli členové horské služby na čtyřkolkách a vrtulník letecké služby,“ řekla Martina Joklová, mluvčí prachatické policie.

Hned dvě pátrání ve středu zveřejnili jihočeští policisté. Dívku a chlapce z Táborska se nakonec podařilo vypátrat a jsou v pořádku u svých rodin. Informovala o tom policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Do pátrací akce po malém dítěti se zapojila také členka záchranářské skupiny RESSDOGS se svým speciálně vycvičeným psem na vyhledání osob.

Zatoulanou dívku se podařilo najít asi po hodině v místě zvaném Sibiř. Sama tak ušla přibližně 2 kilometry. Byla fyzicky v pořádku, ale utrpěla značný šok.

Policisté apelují na rodiče, aby své děti měli pořád na očích. Stačí pár vteřin a může dojít k tragédii. Pokud zjistí, že se dítě ztratilo, okamžitě mají volat policii.

„Volání na policii zbytečně neodkládejte. Perimetr pro hledání tak zůstane pro pátrací týmy přesnější a šance na včasné nalezení dítěte je mnohem vyšší,“ zdůraznila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horská služba Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrací akce v šumavských lesích, po pětiletém dítěti pátrali policisté ze dvou krajů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.