Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Policie zajišťovala zbraně po zemřelém muži. Téměř 30 jich bylo držených nelegálně

Samonabíjecí pistole, upravené zbraně, revolver nebo brokovnici. Nejen to našli policisté v jedné obci na Jindřichohradecku, kam byli přivoláni k zajištění pozůstalosti po zemřelém muži. Ten byl sice držitelem platného zbrojního průkazu, téměř tři desítky zbraní ale vlastnil nelegálně.

K zajištění zbraní po zemřelém muži byli policisté přivoláni do jedné obce na Jindřichohradecku na začátku tohoto týdne. „Na místě zjistili, že ačkoliv byl držitelem platného zbrojního průkazu, nalezli u něj kromě desítek legálně držených zbraní také celkem 27 nelegálně držených zbraní a 2 elektrické rozbušky,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Mělo podle ní jít například o samonabíjecí pistole, zásobníky, různě upravené zbraně, samopal, revolver, brokovnici a další. 

Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci nedovoleného ozbrojování. Zbraně a rozbušky převezli k bezpečnému uložení a znaleckými expertizami budou zjišťovat, jestli s nimi nebyl spáchaný například trestný čin.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, zbraně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zajišťovala zbraně po zemřelém muži. Téměř 30 jich bylo držených nelegálně  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.